Електра от Рихард Щраус на Софийската опера и балет с

...
Електра от Рихард Щраус на Софийската опера и балет с
Коментари Харесай

Пламен Карталов получи голямата награда на Международния оперен фестивал в Тегу, Корея

" Електра " от Рихард Щраус на Софийската опера и балет с режисьор акад. Пламен Карталов получи огромната премия на Международния оперен фестивал в Тегу, Корея, оповестиха за Българска национална телевизия след церемонията довечера.

" Това е първата режисура на тази опера в 75-годишната история на операта в Корея и се счита, че уголемява развиването на корейската опера посредством тази творба. Направихте ужасно усещане на феновете на операта ", изясни водещата на церемонията, обръщайки се към публиката в залата и към целия екип на българския театър.

" Радвам се да изразя най-дълбоката си признателност към премиите Saya Opera Awards. За това, че ни дадохте огромната премия, забележителната огромна премия за " Електра ", продукция на Софийската опера, тъй като това произведение свързва оперния фестивал в Тегу, операта в Тегу и Софийската опера. Вярвам в бъдещото ни съдействие ", сподели акад. Пламен Карталов във видеобръщение.

Има още една премия за България – в категория " Най-добър нов артист " – за Диана Ламар, която извършва ролята на Електра.

" Бих желала да благодаря на културната фондация Сая за това, че ми даде тази премия. По този метод бе приета упоритата ми работа и цялата обич, и пристрастеност, които съм вложила в осъществяването на ролята на Електра. Ще запазя това прекарване вечно в сърцето си ", сподели Диана Ламар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР