Елън Мъск обяви кой ще е първият космически турист, който

...
Елън Мъск обяви кой ще е първият космически турист, който
Коментари Харесай

Осмина творци отиват на Луната с Юсаку Маезава

Елън Мъск разгласи кой ще е първият галактически екскурзиант, който ще пътува до Луната на бъдещия му галактически транспортен съд. Това е японският милиардер Юсаку Маезава. Богаташът обаче се оказа, че от своя страна също има визия за пътуването. “Какъв е смисълът самичък да изживея това фантастично странствуване – сподели на конференция Маезава. – Искам да го споделя с колкото се може повече хора. Затова съм решил да взема със себе си хора на изкуството. ”

Hanging out with @yousuck2020 before the @SpaceX moon mission announcement pic.twitter.com/RTOwutzMtG

— Elon Musk (@elonmusk) 18 септември 2018 година

Милиардерът ще вземе със себе си евентуално 8-ина създатели. Сред тях ще има музикант, художник, кинорежисьор и дизайнер. Те ще изкарат една седмица в космоса на борда на кораба на SpaceX, компанията за галактически пътувания, водена от софтуерния бизнесмен Илън Мъск. Засега имената на създателите не са избрани, те ще бъдат определени еднолично от милиардера. За усета на Маезава приказва фактът че предходната година заплати 110,5 млн $ картина на Жан-Мишел Баския. Той е прочут и като почитател на Коко Шанел. “Ако Пабло Пикасо можеше да види от близко повърхността на Луната, какви ли картини би нарисувал. Ако Джон Ленън беше зърнал Земята от космоса, кой знае какви песни щеше да напише, ” изяснява решението си бъдещият галактически екскурзиант.

За първи път от последната задача на Аполо през 1972 година хора ще пътуват към Луната.

Маезава се назовава “домакин куратор ” на проектаи и дава “много пари ” съгласно Мъск, с цел да обезпечи всичките 10 места на Big Falcon – ракетата, разработвана от SpaceX от 2012 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР