Екзотика по време на пандемия. Хиляди българи посрещнаха 2021-а с

...
Екзотика по време на пандемия. Хиляди българи посрещнаха 2021-а с
Коментари Харесай

На Малдивите или в Египет двойно по-евтино заради К-19 ВИДЕО

Екзотика по време на пандемия. Хиляди българи посрещнаха 2021-а с коктейл в ръка край брега на морето или океана. Тази зима екзотичните дестинации притеглят туристите с ниски цени и липса на карантинни ограничавания.

През последните седмици доста туроператори ангажираха директни чартърни полети от София до островните страни. Занзибар, Египет и Малдивските острови се трансфораха в същински шлагер за българите тази зима.

Повечето пакети са на двойно по-ниски цени. Само за образец – в случай че една вила за четирима на Малдивите е коствала 4 000 евро за празниците, тази зима предложения има и за 2 000 евро.

За Благовест Узунов и приятелите му новата година стартира на топло – измежду палмите и тюркоазените води на Червено море. Напук на пандемията и рестриктивните мерки от последната година. „ Аз доста обичам морето и лятото и това беше една от аргументите, заради която избрах Египет”, сподели екскурзиантът.

Още когато каца в страната на фараоните и пирамидите не помни за терзанията от вируса, който поставя спирачка на пътуванията му през последните месеци.

„ Просто се връщаш година обратно, когато всичко това го нямаше. Хубаво е, че в действителност няма скупчване на хора. Шезлонгите са на задоволително разстояние един от различен. Много е хубаво, че има малко туристи на забележителностите”, споделя Благовест.

„ Египет, сякаш претърпява едно прераждане с необикновен интерес в предновогодишните празници”, разяснява шефът на туристическа организация Ина Тонина.

Екзотичните дестинации се оказват най-сигурното място за туристите тази зима, регистрират огромните организации в сектора. Затова и красивите острови се трансформират в шлагер измежду феновете на пътуванията близо година, откакто коронавирусът затвори света.

„ Те притеглят най-много със сигурността, която имат хората там. Няма скупчване, особено за европейските градове.

Тези дестинации от доста рано започнаха да организират своите акции, да приготвят хотели за карантина, дадоха опция даже туристите да си вършат PCR проби в хотел, в който са настанени, без да е належащо да вървят до лаборатории”, изясни Любомир Николов от Асоциацията на българските туроператори.

Освен по-сигурни и без ограничавания, екзотичните острови тази зима притеглят и с много по-ниски цени, регистрират от сектора.

„ Например, хотел на Малдивите, който е коствал 10 000 евро за двама души за една седмица за Нова година, в този момент коства сред 5 000 и 6 000 евро, което е понижение от към 40 %”, сподели още Николов.

Почивките на плажовете в Карибския басейн – край Мексико, Куба и Доминикана - също ще са измежду топ дестинациите за българите през идващите месеци, предвиждат от сектора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР