Еквадор е поискал от основателя на Уикилийкс“ Джулиан Асанж да

...
Еквадор е поискал от основателя на Уикилийкс“ Джулиан Асанж да
Коментари Харесай

Еквадор предупреди Асанж да не се меси в отношенията на Кито с други страни


Еквадор е изискал от създателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асанж да заобикаля изказвания, които могат да навредят на интернационалните връзки на Кито, съобщи министерството на външните работи. Това стана във връзка изказване на Асанж в поддръжка на независимостта на Каталуния.

Еквадорските управляващи са припомнили на Асанж задължението му да не прави изказвания или дейности, които могат да навредят на интернационалните връзки на Еквадор с други страни.

Австралиецът, създател на „ Уикилийкс “ откри леговище през 2012 година в лондонското посолство на Кито, като по този начин избегна да бъде екстрадиран в Швеция, с цел да бъде съден там за обезчестяване. През октомври той изрази своята поддръжка за каталунските сепаратистки управляващи след неразрешения референдум за самостоятелност и многочислените митинги. Мадрид стачкува и еквадорският президент Ленин Морено настоя Асанж да съблюдава изискванията, при които му е предоставено леговище, да не се меси във вътрешните работи на Еквадор и на други страни, както и в връзките на Кито с тях. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР