Ексцентричният Илон Мъск изглежда си наумил нова идея – да

...
Ексцентричният Илон Мъск изглежда си наумил нова идея – да
Коментари Харесай

Wall Street Journal: Илон Мъск планира да построи собствен град

Ексцентричният Илон Мъск наподобява си наумил нова концепция – да строи личен град. Според информация на Wall Street Journal разнообразни лица, свързани с милиардера и неговите компании, са придобили хиляди акри земя в Тексас. Идеята е върху тях да се издигне комплекс, в който чиновниците на Tesla, SpaceX и Boring Company да живеят и работят.

Според вестника тези лица са закупили най-малко 3500 акра покрай Остин и са в развой на работа по основаването на град. Докладът се базира на окръжни актове и други поземлени регистри, както и на градски и окръжни имейли, вътрешна връзка на компанията, щатски лицензионни записи и изявленията със притежатели на земя и градски и окръжни чиновници.

Бъдещият град ще се споделя Snailbrook, явна отпратка към талисмана на Boring Company. Историята около него гласи, че когато Мъск започва компанията за тунели, той провокира чиновниците да построят сондажни машини, които да се движат „ по-бързо от охлюв “.

Идеята на Мъск и неговите топ мениджъри е чиновниците на трите компании да могат да живеят в нови жилища с наеми под пазарните. В момента месечният наем в Остин е към 2200 $, а задачата е на хората в новия град да се предложат домове против най-вече 800 $.

Предвидена и уговорка в контракта, съгласно която живеещите в наетото жилище би трябвало да го освободят в период от 30 дни, ако бъдат уволнени.

Има пpoeĸт и зa изгpaждaнe нa чacтeн жилищeн ĸoмплeĸc зa caмия Mъcĸ, ĸoйтo щe бъдe нa извecтнo paзcтoяниe oт плaниpaния зa изгpaждaнe гpaд.

Планираният град е в непосредствена непосредственост до изграждащите се сега фабрики на Boring и SpaceX. На мястото към този момент има група модулни къщи, басейн, открита спортна площадка и фитнес зала, излиза наяве от фотоси във Фейсбук и разкази на хора, осведомени с начинанието. На табелите, окачени на стълбове, се чете надпис: „ welcome, Snailbrook, tx, est. 2021 “.

През годините софтуерните компании са предложили многочислени улеснения в особено основани кампуси, с цел да привлекат служащи и от време на време да ги подтикват да работят по-дълго време. Изграждайки собствен личен фирмен град, Мъск би могъл да употребява този метод още по-добре.

През 2020 година Мъск разгласи, че ще реалокира седалището на Tesla и персоналната си резиденция от Калифорния в Тексас, обвинявайки разочарованието от рестриктивните мерки, свързани с ковид в Калифорния. Миналата година производителят на електрически автомобили откри нова индустриална база Gigafactory в Остин.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР