Ексцентричната ирландска певица Ройшин Мърфи, бивша вокалистка на бандата Moloko,

...
Ексцентричната ирландска певица Ройшин Мърфи, бивша вокалистка на бандата Moloko,
Коментари Харесай

Ройшин Мърфи е звездата на фестивала "Франкофоли" в Благоевград

Ексцентричната ирландска певица Ройшин Мърфи, някогашна вокалистка на бандата Moloko, ще е звездата в програмата на фестивала " Франкофоли " в Благоевград, оповестяват уредниците. Тазгодишното издание е на 22 и 23 юни в парк " Македония ", а българската аудитория ще може да чуе и Венсан Винел - младият французин, роден в България, който финишира трети в шоуто " Гласът на Франция " предходната година.

Мърфи ще пее в първата нощ на фестивала - петък, 22 юни, от 22.30 часа. Другите водещи имена в програмата са германско-нигерийската изпълнителка Ayo, която ще излезе на сцената преди Мърфи, и френския рапър Метр Гимс, хедлайнер на втория ден.

Ексцентричният жанр и глас на Ройшин Мърфи е прочут от синглите на Moloko като Sing It Back и The Time Is Now. След разпадането на групата тя продължи сполучливо сама с албума си Ruby Blue и шлагера Overpowered и досега има четири албума. Преди дни певицата показа и първия си от общо 12 идни сингъла, озаглавен All My Dreams / Innocence.



Аyo стана известна със сингъла си Down on My Knees от платинения си дебют Joyfull, а стилът й смесва блус, рок, соул и реге. Има четири албума, последният от които е от предходната година. Метр Гимс пък е измежду най-успешните реализатори във Франция, като концертът му в Благоевград е част от лятна обиколка, която ще приключи на " Стад дьо Франс ".

Останалите имена, които ще се качат на сцената, са младата френска звезда с български генезис Венсан Винел, френските DJ Федер и DJ Aslove и най-успешната отвън родината си млада румънска изпълнителка Инна. 21-годишният Венсан стана известен като финалист във формата " Гласът на Франция ", а геният и персоналната му история, която разрушава редица обществени стандарти, доближиха и до публиката у нас. Винел е роден в България, само че осиновен от френско семейство. Едва 19-годишен, той приключи трети в шоуто предходната година, макар че е самообразован музикант - заради мощно пониженото си зрение му е мъчно да учи музика.
Затова Винел е юрист за равенството на хората с увреждания и другите обществено изолирани групи. В България той ще се включи поддържа самодейността " Отворена зона " на фондация " Моменти " за еднакъв достъп до изкуство и просвета за всички. В този дух фестивалът ще бъде и първият, погрижил се категорично за специфични условия за достъп на хора с увреждания.
Всичко, което би трябвало да знаете за: Дневник на лятото (517)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР