Екстремните горещини и наводненията ще нанесат огромен удар върху световната

...
Екстремните горещини и наводненията ще нанесат огромен удар върху световната
Коментари Харесай

Световната модна индустрия може да загуби 65 милиарда долара до 2030 г.

Екстремните горещини и наводненията ще нанесат голям удар върху международната фешън промишленост.

Четири от най-големите страни производителки на облекло в света рискуват да пропуснат доходи от 65 милиарда $ до 2030 година, сочи изследване на университета Cornell и капиталовия управител Schroders, представено от CNN.

Бангладеш, Пакистан, Виетнам и Камбоджа са изложени на необикновен риск, като съгласно резултатите от изследването, до края на десетилетието се чака 22% спад на приходите от експорт.

Според откривателите, стилните марки, които се доставят в огромна степен от тези страни, би трябвало да трансформират работното време на чиновниците и да им обезпечат задоволително отмора в отговор на идната рецесия. Според прогнозите продуктивността ще се забави заради неподходящите климатични условия.

Четирите азиатски страни са определени за изследването поради ролята им на индустриални центрове. На тях се падат 18% от международния експорт на облекло, към 10 000 заводи за облекло и обувки и над 10,6 млн. служащи в производството.

Но тези места са и мощно уязвими от климатичната рецесия. Основните центрове за произвеждане на облекло, към този момент се сблъскват с рискови горещини и мокрота, означават създателите на изследването. " Всички тези градове евентуално ще се сблъскат и със обилни наводнения ", споделят те.

Особено Пакистан не е непознат на рисковите метеорологични условия, като предходната година повече от една трета от територията на страната беше под вода по време на най-тежките наводнения в историята.

Подобно на други страни, в Пакистан и Бангладеш също се следиха горещи талази през последните месеци, като напролет и лятото температурите се покачваха над 40°C в продължение на доста дни.

Използвайки данни за наводненията по крайбрежието и реките, както и данни за температурата, екипът от Cornell и Schroders съобщи, че е планувал по какъв начин другите сюжети ще се отразят на индустриалните служащи.

Екипът съобщи, че оценките му за разноските от 65 милиарда $ до 2030 година се основават на сюжета " всекидневно действие " в изискванията на високи температури и наводнения, в случай че не се вземат никакви ограничения.

Според изследването, в случай че притежателите на заводи подхващат превантивни ограничения за понижаване на топлинния стрес за служащите, те може да съумеят да избегнат част от плануваните пропуснати изгоди.

Първият сюжет включва догатката, че топлинният стрес ще докара до обилни промени в продуктивността на служащите. Например, съгласно отчета, производството може да намалее с към 1,5 % за всеки 1 градус нарастване на температурата.

Авторите на изследването приканват предприятията и регулаторните органи да защитят служащите, като третират рисковите метеорологични феномени като сериозна заплаха за здравето и им дават заплатен отпуск и право на спиране на работа.

Модните компании би трябвало също по този начин да обмислят опцията да оказват помощ на доставчиците да реалокират оборудванията си на близки, по-малко рискови места, оферират те.

Според тях предприятията, които желаят да реалокират напълно доставчиците си от тези места, " ще се борят да изградят огромния потенциал, от който се възползват в Южна и Югоизточна Азия ".

" Загубите и вредите, свързани с климата, се третират от марките като външни фактори – проблем на някой различен ", счита Джейсън Джъд, изпълнителен шеф на Глобалния институт по труда към Корнелския университет. " Работниците обаче незабавно се нуждаят от тези вложения в този момент, тъй като стандарти за рискови горещини и отбрана от наводнения не съществуват. ", предизвестява той.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР