Екстремни сцени с кортежи и спортни автомобили, предателства, схеми за

...
Екстремни сцени с кортежи и спортни автомобили, предателства, схеми за
Коментари Харесай

Български трилър разказва необикновената история на милионерски наследник

Екстремни подиуми с кортежи и спортни коли, изменничества, схеми за пране на пари, търговия с опиати и елитна проституция...
Този разказ споделя невероятната история за пет години от живота на един милионерски правоприемник – достоверна картина за средите на богатите и известните, света на модата и престъпността.
Богатството му е причина да стане жертва на похитители, а по-късно и жертва на любовта, когато научава шокиращата загадка за дамата, която обича.
Така подклажданият от по-рано протест против доминантната фигура на бащата и фамилния бизнес ескалира и героят, обнадежден от появяването на идентичните цифри, поема по нов път в живота си в търсене на самостоятелност и благополучие.
За свои спътници той избира италианската мафия и славата, като ги трансформира в принадлежности за реализиране на задачите си.
По този път показността и сексът се трансформират в негови цели, а дрогата и алкохолът – в негови отдушници и лекове за незарасналите му рани.
Път, който го води до предсказания и неминуем провал.
Дали ще оцелее зависи единствено от това ще последва ли полъха от Изтока, или ще скочи против него.
 Какво е било световното меню от памтивека Какво е било световното меню от памтивека
Хляб с квас се е правел в Западна Европа още 3500 години преди Христа, настояват учени. Първата хлебарница в Рим била отворена три века п...
***
Иван Комита е пиар, публицист и някогашен основен букер на една от най-големите фешън организации от близкото минало – „ Ексграунд “. Висшето си обучение приключва в Техническия университет София. Той е правнук на българския бунтовник Иван Хасъмски. Създател е на известната в обществените мрежи акция „ Модерно е да се чете “.
След сериозен миг в живота си Комита претърпява цялостна личностна промяна и стартира да практикува йога и японското бойно изкуство шотокан карате-до. Така идва и вдъхновението за първия му разказ „ Хранилка “.
Главният воин е наследник на огромен олигарх и притежател на най-големия български тютюнев холдинг. Преживява похищение и осакатяване, което му предизвиква сериозна психическа контузия. Глътка въздух е любовта му с модел от известна организация –споделя възприятията си на сантиментална вечеря в Дубай, само че не след дълго научава за нея шокираща загадка. Героят се оказва жертва по едно и също време на благосъстоянието и любовта, а цялостен живот над него тегне властта на доминантната фигура на татко му. В търсене на самостоятелност и благополучие попада в нов капан, като приема за собствен сателит италианската мафия.
Показността, славата и сексът се трансформират в негови цели, а дрогата и алкохолът са отдушник и лек за незарасналите му рани. Екстремни подиуми с кортежи и спортни коли, изменничества, схеми за пране на пари, търговия с опиати и елитна проституция са не просто допинг за него, а метод на живот. Ще успее ли да се измъкне от омагьосания кръг? Може ли духовно обучение от Изтока да го избави и да предотврати неизбежния му провал?
 Книга в нов род от през днешния ден по книжарниците – Проклятието на бялото сирене Книга в нов род от през днешния ден по книжарниците – " Проклятието на бялото сирене "
Авторката Милена Димитрова е синтезирала невероятен род, извънредно прелестен за четене – миленизъм. Новата й книга „ Проклятиет...
Темата за прането на пари е една от най-интересните в романа „ Хранилка “. Иван Комита благодари за консултацията си с доцент доктор Боян Славенков – стопански консултант в кабинета на президента Жельо Желев. Реалистичността на сюжета в книгата не е инцидентна – създателят се допитва до редица юристи и експерти от финансовия бранш, специалисти от региона на колите, авиацията, корабоплаването, модата, медицината, физиката, часовникарството, частната защита и даже в нумерологията – символиката на числата и честата им поява им е изключително значима за основния персонаж на „ Хранилка “.
Сред първите читатели на романа са и журналистът на Георги Тошев и психиатърът и някогашен шеф на Националния център по наркомании – доктор Пламен Попов.
България на прехода. Елит и ъндърграунд. Светлина и сенки. Дебютният разказ „ Хранилка “ на Комитата е пъзел, който читателят подрежда. Динамично изложение, изострен сюжет, герои, които (не)познаваме. В тази книга се оглеждат няколко десетилетия, които трябваше да ни трансформират. Успяха ли? Как?
„ Хранилка “ е роман за времето. История оттатък литературата. Размисъл за (не)състоялия се преход. – Георги Тошев, публицист
Силно въздействаща история за пътя до опиатите и страданията, които те предизвикват. Капанът на дрогата е еднообразно подъл за всяка класа на обществото. Този капан има доста входове. „ Хранилка “ е ослепителен образец за един от тях. Изходът от клопката е ужасяващо тежък, само че не и неосъществим. Романът разкрива и една от дребното благоприятни условия за това. – доктор Пламен Попов
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР