Екстремната ревност е едно от най-унищожителните неща за една връзка

...
Екстремната ревност е едно от най-унищожителните неща за една връзка
Коментари Харесай

Справяте ли се с ревността?

Екстремната ревнивост е едно от най-унищожителните неща за една връзка и несъмнено няма почва там, където има обич, почитание и доверие.
Ако четете SMS-ите на половинката си, организирате кръстосани разпити и си играете на частни детективи, то несъмнено сте от ревностния вид дами. Всички статистики са безапелационни, че това е най-честата реакция на всяка ревностна жена.
Все отново ревността е нещо непредсказуемо и е по-добре да знаете какво да вършиме в такива обстановки.
Ето по какъв начин гледат психолозите на ревността.

Болест ли е ревността, или норма?
Не си прави илюзиите, че ревността е естествена. Проявата на възприятие за благосъстоятелност във връзка с различен човек мъчно може да се назова "норма ". Това държание е разследване от възприятието за лична непълноценност и страха, че ще бъдеш съпоставена с някой различен. Голяма роля тук играе страхът, че сравнението няма да е в твоя изгода.

Да ревнуваш значи да обичаш?
Съвсем вярно. Да ревнуваш значи, че обичаш... СЕБЕ СИ! Той е ревностен, което значи, че желае независимо да има и употребява правото на благосъстоятелност над теб (същото е и в противоположния случай). Такива мисли са неуместни, тъй като робството от дълго време не се смята за обикновено. Погледни в бъдещето за секунда, съществено!

Как да се оправиш с ревността?
Можеш да я победиш единствено като работиш върху себе си. Ако проявиш възприятие за владеене, което надвишава всевъзможни граници, би трябвало да се обърнеш за помощ към експерт. Психотерапевтът, паралелно с повишението на самочувствието и самоувереността, ще ти оказват помощ да възстановиш усещането си за живота съгласно правилото от „ имам “, към „ бъди “.
Очевидно ревността, както и деянията на всевъзможни други отрицателни страсти, се отразява зле на връзката ви. За да може общуването с обичания човек да замязя на сантиментална история, а не на филм на ужасите, е значимо да се научиш по какъв начин да поддържаш верния прочувствен декор и да изграждаш връзките си на спокойни талази.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР