Екстремалните природни явления са посочени като рискът с най-висока степен

...
Екстремалните природни явления са посочени като рискът с най-висока степен
Коментари Харесай

Основните рискове на 2019 та търговските войни природните бедствия и кибератаките

Екстремалните естествени феномени са посочени като рискът с най-висока степен на възможност от пораждане

Кои ще бъдат най-актуалните световни опасности през 2019 година? Според отчет на Световния стопански конгрес, оповестен в Давос, главните акценти през годината ще са утежняване на интернационалните връзки и на икономическите вероятности.
Политическото и геоикономическо напрежение ще бъдат водещи, а към тях са добавени и проблемите, свързани с смяната на климата, положението на околната среда, както и киберзаплахите.
Докладът на Световния стопански конгрес за световните опасности е направен въз основата на данни, получени от 1000 специалисти и политици. Според тях, през 2019-та международният стопански растеж ще се забави поради продължаващите търговски войни и политическата борба. 90% от запитаните специалисти чакат съществено усилване на напрежението.
Кои са рисковете с най-висока степен на възможност от пораждане, съгласно отчета? На първо място са посочени екстремалните естествени феномени (наводнения, урагани), на второ – стихийните бедствия (земетресения и цунами), и на трето – всеобщото приключване на данни и хакерските атаки.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР