Експулсирането на 10 руски дипломати от посолството в София ще

...
Експулсирането на 10 руски дипломати от посолството в София ще
Коментари Харесай

МВнР на Русия: Експулсирането на дипломати от посолството в София е поредна провокация

Експулсирането на 10 съветски дипломати от посолството в София ще получи съответен отговор. Това обявиха за БНР от съветското министерство на външните работи.

От съветското министерство на външните работи дефинират решението на София като невиждан по мащабите си демарш. От ведомството припомнят, че това е осмият подред от 2019 година случай на експулсиране на съветски дипломати от България. Както и че съответните дейности на българските управляващи се подхващат под фиктивен претекст. В позицията се акцентира, че „ демаршът се вписва органично в нагнетяваната от натовските страни и Евросъюза нервност във връзка със специфичната военна интервенция на Русия за отбрана на мирното население на Донбас, за демилитаризация и за денацификация на Украйна “.

„ Оценяваме това като поредна провокация и опит на България да се отличи в западното състезание за бързо разрушение на връзките с Русия, без мисъл за последствията, националните ползи и упованията на личния народ ”, показват още от министерството на външните работи.

В същото време от ведомството показват признателност към многочислените български жители, които „ резервират имунитета си против антируската агитация, схващат същността на протичащото се и на висок глас декларират несъгласието си с сходна недалновидна политика “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР