Експозицията "Тутанкамон - една недовършена любовна история" вече е в

...
Експозицията "Тутанкамон - една недовършена любовна история" вече е в
Коментари Харесай

Изложбата с гробницата на Тутанкамон пристигна в Бургас

Експозицията "Тутанкамон - една незавършена любовна история " към този момент е в града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас. Няколко часа продължи преместването на артефактите от пристанището до постройката на Държавната опера, където тя ще отвори порти за гости при започване на месец юли.

Тази седмица в Бургас идва и екип експерти по антична история на Египет, който ще се заеме с подреждането на експонатите. Изложбата показва гробницата на "момчето цар " Тутанкамон в истинския тип, в който е открита в Долината на царете през 1922 година от британския археолог Хауърд Картър.

"Тутанкамон - една незавършена любовна история " съдържа към 100 артефакта, които пресъздават с оптималната акуратност единственото намерено непокътнато царско заравяне от Древен Египет. Тя гостува за първи път в България по покана и със съдействието на Община Бургас.

Експонатите са групирани в няколко тематични къта - "Преддверието " или "Стаята на могъществото и властта ", "Златният престол " - именуван още "Шедьовърът на стаята ", "Погребалната камера ", "Съкровищницата " и "Позлатеният олтар ".
Преминаването през всяко от пространствата разрешава на фена да усети в оптималната степен мистичния свят на античните египтяни, които са изповядвали особено отношение към гибелта и живота в отвъдното.

"Тутанкамон - една незавършена любовна история " е определяна от специалисти като самобитен мост към античните времена, които не стопират да предизвикат учени от целия свят да търсят отговорите на доста загадки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР