Експлозията на Керченския мост, който води от руския Краснодарски край

...
Експлозията на Керченския мост, който води от руския Краснодарски край
Коментари Харесай

Бомбеният атентат на Кримския мост е шедьовър на тайния саботаж, смята експерт

Експлозията на Керченския мост, който води от съветския Краснодарски край към анексирания Крим, докара до сриване на част от пътното платно, пожар на моста и щета на железопътните релси. Руската работа на Би Би Си събра версиите на специалистите за това по какъв начин въобще е била допустима сходна детонация и до какви последствия би довела тя.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7448
Трима души са починали - съгласно съветските следователи те евентуално са били пасажери в лек автомобил, който се е намирал наоколо до взривения камион.

Украйна не е оповестила публично присъединяване си в детонацията. Въпреки това съветникът на президента Володимир Зеленски - Михаил Подоляк, разяснява в профила си в " Туитър ": " Крим, мостът, началото. Всичко нелегално би трябвало да бъде унищожено, всичко откраднато би трябвало да бъде върнато на Украйна, всичко съветско окупационно би трябвало да бъде изгонено ".

Според пенсиониран почитан специалист по взривни субстанции от английската войска бомбения атентат на Керченския мост е " шедьовър на тайния бойкот ".

По думите на кореспондента на Би Би Си Пол Адамс " неналичието на явни вреди от експлозиви/шрапнели по пътното платно допуска, че не са употребявани въздушни оръжия ". Причината за детонацията може да е била " офанзива изпод " на моста, споделя още той. И допуска, че детонациите на сухопътния мост и на железопътните релси " са били задействани съвсем по едно и също време посредством кодирана радиокоманда ".

Пенсионираният военачалник от австралийската войска Мик Райън пък написа в профила си в " Туитър ", че за сходно сриване на мост са нужни доста експлозиви - няколко души не биха могли да " облекат " толкоз доста. " Няколко камиона или ракети/бомби могат да доближат тази цел, в случай че са тъкмо ориентирани към верните елементи на моста ", счита Райън.

Официалната съветска версия за случая гласи, че на моста се е взривил камион. Според изказването на Националния антитерористичен комитет на Русия той е запалил седем резервоара с гориво във влака и е провокирал отчасти сриване.

На моста, най-малко публично, работи строга система за сигурност. Всеки камион, който влиза на Кримския мост, се ревизира за експлозиви. На входовете са ситуирани стационарни комплекси за радиотехническа инспекция ST-6035, които ревизират транспортните средства за съществуване на взривни субстанции. Държавното дружество " Департамент за ведомствена сигурност на Министерството на превоза на Русия " има контракт за защита на моста, който коства десетки милиони рубли годишно, написа съветската редакция на Би Би Си.

Същата компания охранява и летището в Таганрог, където се ремонтира Ил-80 - един от най-секретните съветски военни самолети, предопределен за ръководство на войските при положение на нуклеарен спор. През декември 2020 година е открито, че някой е проникнал в самолета и е откраднал секретно съоръжение на стойност над 2,5 милиона рубли. Безработен гражданин на Таганрог и неговият съизвършител са приети за отговорни за кражбата и наказани, написа " 24 часа ".

" Версията с камион е разумна, защото дава отговор на въпроса с доставката на огромни количества експлозиви ", споделя израелският боен специалист Давид Генделман пред съветската работа на Би Би Си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР