Експлозия разтърси джамия в северната афганистанска провинция Кундуз, предаде Асошиейтед

...
Експлозия разтърси джамия в северната афганистанска провинция Кундуз, предаде Асошиейтед
Коментари Харесай

Най-малко един загинал при експлозия в джамия в Афганистан


Експлозия раздруса джамия в северната афганистанска провинция Кундуз, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на информация от талибански формален представител.

Експлозията е предизвикала гибелта на минимум един от богомолците и седмина други са били ранени, показва АП.Според информация от вестник " Хашт е субх " в детонацията са починали 12 души и са били ранени 30.

Говорителят на полицията в Кундуз сподели, че в джамията са се били събрали десетки хора за петъчната молитва, когато в нея избухнало заложено по-рано там взривно устройство.

Все още никоя група не е поела отговорност за офанзивата и сега тече следствие.

В последно време районният клон на " Ислямска страна " (ИД), прочут под името " Ислямска страна в провинция Хорасан ", ускори офанзивите си против джамии и малцинства в цялата страна, отбелязва АП.

Свързаната с ИД формация, която работи в Афганистан от 2014 година, е считана за най-голямото предизвикателство за сигурността, пред което са изправени новите талибански управници на страната.

След като превзеха Кабул и останалата част от страната предишния август, талибаните сложиха началото на огромни репресии против централата на ИД в Източен Афганистан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР