Експлозивна комедия за големия взрив от Александър Секулов е новата

...
Експлозивна комедия за големия взрив от Александър Секулов е новата
Коментари Харесай

Експлозивна комедия за големия взрив с премиера в Сатирата

" Експлозивна комедия за огромния гърмеж " от Александър Секулов е новата премиера в Сатиричния спектакъл " Алеко Константинов " - на 30 януари от 19,30 ч. Постановката е на проф. Пламен Марков, сценография и костюми - Мира Каланова, музика - Калин Николов. Ролите извършват Пенко Господинов, Стела Ганчева, Асен Мутафчиев, Михаил Сървански, Кирил Бояджиев, Вилислава Кирилова, Теодор Елмазов, Димитър Баненкин, Албена Павлова, Иван Панев. Помощник режисьор е Елица Мутафчиева, драматург - Богдана Костуркова. Пиесата се слага за първи път на театрална сцена.

" Александър Секулов, с който до момента не бях работил, ми изпрати един собствен нов текст, от който ми замириса на достоверна ирония, на изобретение, на наслада от открити в думите и обстановките ориентири, които са отличен мотив за язвителен театър. Не правещ се на комичен, а същински комичен, не пропагандно и шаблонно факсимиле за ирония, а същинска ирония, нещо автентично, в което има болежка и вяра.

Предложих я незабавно на управлението на театъра и към този момент я преговарям. Репетициите са радостни. Така ми се желае да не се заблуждаваме, че работим по отличен материал за модерно автентично българско сатирично зрелище, по този начин ми се желае заради нуждата да има такова животно като жирафа, да не си измисляме, че има, по този начин ми се желае да пренесем насладата от работата ни в наслада за публиката. Дано богът на Сатирата, нека духът на безконечната и велика Сатира да е с нас. Молете се за нас, с цел да ви зарадваме! Не желая да съм сантиментален, само че ние имаме вяра! Мирише ми на ранния Стратиев, а си е актуалният Секулов. Това е!, показва режисьорът Пламен Марков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР