Експлозии разтърсиха Крим. Украйна твърди, че са унищожени руски крилати

...
Експлозии разтърсиха Крим. Украйна твърди, че са унищожени руски крилати
Коментари Харесай

Украйна унищожи руски ракети Калибър в Крим

Експлозии раздрусаха Крим. Украйна твърди, че са унищожени съветски крилати ракети " Калибър ", а локалните управляващи упорстват, че са атакувани цивилни обекти. Украинското министерство на защитата съобщи, че гърмеж в град Джанкой, ситуиран в северната част на Кримския полуостров, е унищожил крилати ракети " Калибър " на съветския Черноморски флот, придвижвани с железопътен превоз.

Властите в Крим, който беше анексиран от Москва през 2014 година, обаче обявиха, че е имало нахлуване с дронове от украинска страна, само че не са били нанесени вреди на железопътната линия и инфраструктурата в северната част на полуострова.

В покрайнините на Джанкой се е задействала системата за Противовъздушна отбрана. По предварителни данни отломките са развалили къща и магазин, ранен е един човек, заяви губернаторът на Крим Сергей Аксьонов. Неговият консултант Олег Крючков написа в Телеграм, че цел на всички свалени над Крим дронове са били цивилен обекти, защото наоколо няма военни уреди, като в същото време всеки дрон е съдържал експлозиви и шрапнели. 

През миналото денонощие съветските сили са изстреляли близо 400 снаряда в региона на Херсон. В резултат на офанзивата е бил погубен един човек, а други седем са ранени. Снаряди са поразили жилищни региони и здания.

В сводката за войната на украинските военни се споделя още, че през последните 24 часа украинските сили са отбили над 120 офанзиви на нашествениците в пет посоки. Основна цел на врага остават опитите за нахлуване в административните граници на Донецка и Луганска област.

Във вечерното си видеобръщение украинският президент Володимир Зеленски разяснява решението на Европейския съюз да даде на Украйна 1 милион 155-милиметрови артилерийски снаряда в границите на една година.

" Това е стратегическа стъпка. Тя ни дава убеденост в нашето единение, в неизменимото придвижване към победа над терористичната страна. Благодарен съм на всички наши сътрудници в Европа! На всеки, който в действителност е заинтригуван да направи Европа мощна и свободна. "

Зеленски също по този начин изрече признателност на Съединените щати за оповестения нов пакет от помощи на стойност 350 милиона $, който включва муниции за реактивни системи за залпов огън HIMARS, за гаубици, за бронирани машини на пехотата Bradley, както и за противотанкови системи.

Междувременно стана ясно, че Норвегия е доставила осем танка " Леопард 2 " на Украйна, с цел да помогне в отблъскването на съветското нахлуване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР