Експлозии бяха чути снощи в Дамаск и Бейрут, в момент,

...
Експлозии бяха чути снощи в Дамаск и Бейрут, в момент,
Коментари Харесай

Експлозии бяха чути снощи в Дамаск и Бейрут

Експлозии бяха чути нощес в Дамаск и Бейрут, в миг, когато Иран разгласи, че е подхванал нахлуване с дронове и ракети против Израел, който граничи със Сирия и Ливан, съобщи Франс прес.

Експлозиите в сирийската столица бяха чути към 01:45 ч. локално време (22:45 ч. по Гринуич). Държавните медии не загатнаха незабавно за детонациите.

В Бейрут са били усетени минимум две детонации към 02:00 ч. сутринта (22:00 ч. по Гринуич), съгласно фотограф на Агенция Франс Прес, намиращ се на място. За гърмежи оповестява и публицист в Бекаа, район в източната част на Ливан, граничещ със Сирия.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида (СЦНПЧ) заяви за гърмежи в Дамаск, Хомс, Хама, Дераа и по сирийското крайбрежие. Според неправителствената организация те се дължат на " задействаната сирийска противовъздушна защита против израелски безпилотни самолети и ракети, които се пробват да прихванат ирански ракети ".

Снощи Иран предприе " огромна " офанзива с " безпилотни самолети и ракети " против Израел, след нахлуване против неговото консулство в Сирия, за което Техеран упреква еврейската страна, напомня Агенция Франс Прес.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР