Експертният екип на Световната здравна организация (СЗО), който разследва произхода

...
Експертният екип на Световната здравна организация (СЗО), който разследва произхода
Коментари Харесай

СЗО планира да отмени доклад за разследването на произхода на коронавируса

Експертният екип на Световната здравна организация (СЗО), който проверява произхода на новия ковид, възнамерява да анулира краткотрайния отчет за неотдавнашната си задача в Китай след възходящо напрежение сред Пекин и Вашингтон поради следствието и апел от интернационална група учени за ново следствие, написа в. " Уолстрийт джърнъл ".

Групата от над 20 учени, която прикани в отворено писмо за ново следствие, съобщи, че екипът на СЗО, който приключи задачата си в китайския град Ухан предишния месец, не е имал задоволителен достъп, с цел да извърши уместно следствие на вероятните източници на ковид, в това число дали той е бил изтърван от лаборатория.

Учените насочиха апела в миг, когато Съединени американски щати упорстват за по-голяма бистрота в следствието, като споделят, че чакат деликатно да проучат отчета за задачата в Ухан и приканват Китай да оповести всички данни в тази връзка, в това число за първите доказани заразявания през декември 2019 година и за възможни по-ранни случаи.

Междувременно Пекин упорства за сходни водени от СЗО задачи в други страни, в това число в Съединени американски щати, които да проверяват дали вирусът би могъл да се е появил отвън Китай и да се е популяризирал в Ухан посредством замразени хранителни артикули, отбелязва американското издание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР