Експертна група на германския Бундестаг (долната камара на парламента в

...
Експертна група на германския Бундестаг (долната камара на парламента в
Коментари Харесай

Берлин: Турция де факто е окупирала части от Северна Сирия

Експертна група на немския Бундестаг (долната камара на Народното събрание в Берлин) стигна до извода, че Турция де факто е окупирала северните елементи на Сирия. Това се показва в отчет от девет страници на експерти, за който оповестява организация ДПА.

"Военното наличие на Турция в региона на Африн, както и в региона на Азаз, Ел Баб и Джераблус в Северна Сирия, от позиция на интернационалното право подхожда на всички критерии за военна окупация ", написа в експертизата, направена по искане на партията Левите в Бундестага. Специалистите във федералния законодателен орган считат, че правото на самоотбрана, с което Анкара оправдава наличието на свои сили в Сирия, работи единствено до момента в който за Турция в действителност има опасност от набези от страна на кюрдски формирования или от страна на терористичната организация "Ислямска страна " (ИД). В отчета се акцентира, че аргументът за нуждата от самоотбрана е все по-малко безапелационна от правна позиция предвид на отслабването на ИД и загубата на територии в Сирия.

Досега немското държавно управление отпред с Ангела Меркел се въздържаше да прави оценки на дейностите на Анкара в Северна Сирия.

Турският президент Реджеп Ердоган разгласи на 12 декември желанието Турция да стартира интервенция на изток от река Ефрат в Северна Сирия до няколко дни. По-рано Турция организира две военни интервенции на територията на Сирия - "Ефратски щит " и "Маслинова клонка ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР