Експертиза ще установява как естрелял полицаят по 18-годишното момче. Така

...
Експертиза ще установява как естрелял полицаят по 18-годишното момче. Така
Коментари Харесай

Полицаят, прострелял 18-годишен в София, лично го е закарал до болницата

Експертиза ще открива по какъв начин естрелял служителят на реда по 18-годишното момче. Така ще стане ясно дали и какво обвиняване ще има служителят на реда, оповестиха на брифинг от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, представени от Българска телеграфна агенция.

Около 02:00 часа в понеделник е получен сигнал в региона на столичен хотел, че трима непознати са нападнали две девойки, блъснали едното от тях и след опасност им лишили раница с персонални движимости и пари. В хода на подхванатите оперативно-издирвателни дейности, към 5:15 часа охранител в столичен бизнес център подал сигнал за трима маскирани, които прескачат оградата на обекта, носейки някакъв багаж.

На място са изпратени полицейски екипи, които последвали тримата, пробвали се да се качат в рейс на всеобщия градски превоз. На място е арестуван 15-годишен юноша, а двама скочили от рейса и побягнали пешком. При преследването са създадени предупредителни изстрели в безвредна посока, само че бегълците не спрели. При създаден още един изстрел е ранен един от тях - 18-годишен. Момчето умря малко по-късно.

Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Любомир Николов изясни, че двете нападнати девойки са описали в показанията си, че нападателите са били маски, че са млади момчета, облечени в суичъри. По-късно е подаден сигнал от охранители, че три момчета се качват в рейс 120, уточни Николов. Полицаите подали светлинен сигнал и рейсът спрял. Двама от младежите пробват да избягат, единият е арестуван в рейса.

В този миг единият от служителите на реда потегля да тича след двамата бегълци. Униформеният извиква: " Спри, ще изстрелвам ", създава два контролни изстрела. След което заема поза и стреля по един от бягащите, сподели Николов.Когато вижда, че го е ранил, служителят на реда качва младежа в полицейската кола и го закарва в болница " Токуда ". След намесата на лекарите се открива, че момчето е умряло.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР