Експертите предупреждават за възможен скок на респираторни заболявания по празниците,

...
Експертите предупреждават за възможен скок на респираторни заболявания по празниците,
Коментари Харесай

Съвети за поддържане на здравето, докато експертите предупреждават за възможен скок на респираторни заболявания като RSV, COVID

Експертите предизвестяват за вероятен скок на респираторни болести по празниците, в това число RSV, Коронавирус и грип. Медицински помощник на CBS News и основен редактор на KFF за публично здраве доктор Селин Гундер седна с „ CBS Mornings “, с цел да разиска какво могат да създадат хората, с цел да се опитат да останат здрави по време на празниците.

Гоундер сподели, че не е прекомерно късно да получите ваксина против грип или Коронавирус преди празниците, както и ваксина срещу RSV за тези, които дават отговор на изискванията. Що се отнася до RSV, най-застрашените са хората над 60 години и бебетата.

„ Наистина има три налични инструмента “, сподели Гоундер, в това число моноклонално антитяло, което може да се дава на бебета на възраст под 6 месеца, и второ моноклонално антитяло, което може да се дава на бебета, които са на 8-19 месеца.

Третият вид е RSV ваксина, която може да се ползва на бременни хора от 32 до 36 седмица от бременността и на възрастни хора.

Ако отговаряте на изискванията, „ би трябвало да се ваксинирате за RSV за сезона “, сподели Гундер.

RSV може да стартира като нещо, което наподобява като елементарна простуда с подсмърчане и кашлица, сподели Гоундер. Но RSV и други респираторни болести като Коронавирус могат да преминат в белите дробове и да причинят пневмония. Gounder предлага да наблюдавате дребните деца за високи температури, затруднено дишане или синьо оцветяване под ноктите или по устните им, което би било " тежки признаци " на заболяване.

Как другояче мога да избегна да се разболея към празниците?

Друг метод за попречване на заболявания е подобряването на вентилацията на въздуха на закрито. Опитайте се да отворите порти и прозорци, когато е допустимо, сподели Гоундер, или закупете устройство за пречистване на въздуха.

Когато не сте вкъщи, носенето на маски може да помогне за попречване на заболявания преди всичко. Gounder предлага да ги носите в публичния превоз или на многолюдни места.

Ако въпреки всичко се разболеете, носенето на маска на публично място може да ви помогне да избегнете разпространяването на заболяването измежду другите. Правителството на Съединени американски щати също по този начин предлага още един кръг от безвъзмездни проби за Коронавирус за всяко домакинство, тъй че поръчването на такива и вземането на един, в случай че не се чувствате неприятно, може да ви помогне да не разпространявате респираторното заболяване. Ако не сте поръчали Коронавирус проби по-рано тази есен, вашето домакинство може да получи осем безвъзмездни теста.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР