Експертите предупреждават, че диети, които не са необходими от медицинска

...
Експертите предупреждават, че диети, които не са необходими от медицинска
Коментари Харесай

„Ненужните от медицинска гледна точка“ диети рискуват „борба през целия живот“ на йо-йо диета, „истинска вреда“: шокиращо проучване

Експертите предизвестяват, че диети, които не са „ нужни от здравна позиция “, могат „ да причинят на хората същинска щета “ и подтикват „ битка през целия живот “ с тежестта си.

Проучване, оповестено в списание Qualitative Health Research, откри, че йо-йо диети или промяна на тежестта могат да имат дълготрайни негативни резултати върху спазващите диета.

„ В последна сметка това изследване ни споделя, че колоезденето на тежести е отрицателна процедура, която може да аргументи действителна щета на хората “, сподели в изказване Линси Ромо, доцент по връзка в Държавния университет на Северна Каролина и съавтор на проучването.

„ Нашите констатации демонстрират, че може да бъде нездравословно за хората да стартират диета, в случай че това не е здравно належащо. Диетите, с цел да дават отговор на някои възприемани публични стандарти, несъзнателно настроиха участниците за години на позор, незадоволеност от тялото, злощастие, стрес, обществени съпоставения и угриженост, обвързвана с тежестта.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР