Експертите подчертават, че любовта към животните е едно от най-важните

...
Експертите подчертават, че любовта към животните е едно от най-важните
Коментари Харесай

Съвети от експерти как правилно да възпитаме кученце

Експертите акцентират, че любовта към животните е едно от най-важните условия при развъждането на кученце.

Ако тя отсъства, кучето може бързо да ви отегчи и да се трансформира в задължение, написа

Но единствено любовта не е задоволителна. За вярното развъждане на кученце се нуждаете и от познания, самообладание, корав темперамент и решителни дейности.

Как вярно да отгледаме кученце?

За да отгледате крепко куче и добър другар за себе си, би трябвало да създадете оптимални условия, с цел да може бебето да живее и да се развива вярно. Това включва вярна поддръжка, ежедневна грижа, положително хранене, както и разходки навън и разнообразни типове игри.

Правилното образование на кученце стартира с обстоятелството, че то би трябвало да има единствено един притежател. Този принцип се основава на естествения инстинкт на животното да се подчинява на водача на глутницата. Собственикът се занимава с развъждането на бебето, грижи се за него, поддържа го чисто, храни, извежда го на разходки. Други членове на фамилията поемат тези отговорности единствено в изключителни обстановки.

Водете специфичен дневник с наблюдения за това по какъв начин се развива вашият домакински любим. Редовно въвеждайте данни като телесно тегло, височина при холката, дни на никнене на млечни зъби и замяната им с непрекъснати. Както и триумф в образованието и образованието. Също по този начин отбелязвайте в този дневник по кое време кученцето е било имунизирано и лекувано с профилактична цел против хелминти и външни паразити.

Съвети за образование на кученца

• Началото на развъждането на кученцето съответствува с момента, в който то се появи в дома ви.

• Цялото образование се основава на положително отношение и обич към животното.

• Въздействието върху кученцето във всеки случай би трябвало да бъде нежно. В противоположен случай няма да можете да установите контакт с него или, даже по-лошо, да го сплашите.

• Играйте с вашето кученце единствено с неговите играчки. Топки и други гумени играчки са доста подобаващи за това.

• Няма потребност да форсирате интензивността на образованието и образованието. Постепенно увеличавайте компликацията и продължителността на часовете.

• Съобразете се с самостоятелните характерности на кучето.

• Не пренасяйте човешката логичност върху кучето и не изисквайте от него да се преценява с моралните правила.

• Когато стартирате да практикувате разнообразни команди, през първите седмици от образованието, изберете спокойни, отдалечени тихи места, където вие и вашето куче можете да бъдете сами.

• Правилното образование на кученцето не разрешава на непознати (както и ваши познати) да галят или хранят вашето кученце. Не им позволявайте да тормозят и бебето. Към всички непознати кученцето би трябвало да образува неутрално отношение. То би трябвало да се отнася към тях умерено и в това време самоуверено.

• Спрете опитите на непознати да галят и играят с вашето кученце, както и не му позволявайте да лае по инцидентни минувачи, други животни и преминаващи транспортни средства. Трябва да се опитате да разсеете бебето и да продължите разходката.

• Не позволявайте на кученцето да контактува с непознати деца.

• Не допускайте вашето кученце до бездомни кучета (опасност от инфекциозни заболявания). Контактът с други кученца е позволен единствено в случай че сте безусловно сигурни, че са здрави.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР