Експертите по пътна безопасност напомнят, че наближава периода, в който

...
Експертите по пътна безопасност напомнят, че наближава периода, в който
Коментари Харесай

Колко ще струва смяната на летните гуми със зимни

Експертите по пътна сигурност припомнят, че наближава интервала, в който би трябвало да подменим летните гуми със зимни. На прага на зимата от ден на ден водачи у нас към този момент се замислят за промяна на своите автомобилни гуми и несъмнено, при избора един от главните фактори е цената.

Проверка в центрове и магазини демонстрира, че и тази година, въпреки и минимално, повишаване въпреки всичко ще има. Но с какъв брой ще се покачат цените и какви са препоръките на специалистите?

Анелия Стоянова сменя гумите на служебния си автомобил всяка зима. " Винаги съгласно сезона се сменят при нас, в нашата компания гумите. Ние употребяваме от дълго време услугите на този център и сме доста удовлетворени, работят доста положителни експерти и постоянно разчитаме на техните препоръки ", споделя тя пред Нова.

А съветът на експертите е да се възползваме от този интервал на годината. " Клиентите са още плахи и чакат да видят какво ще е тъкмо времето отсега нататък, само че като цяло по-топло няма да става - време си е за самата промяна на гуми. Хубаво е множеството клиенти и консуматори да дойдат малко по рано, с цел да избегнем опашките и да е по-лесно за нас и за тях също - да не им губим времето. Може би при започване на идващия месец ще бъде най-големия напор. Особено и тогава, в случай че застудеят още малко температурите ще има огромни опашки ", обясни Симеон Тракийски, продавач-консултант на автомобилни гуми. 

И тази зима обаче гумите нарастват. " Има известно нарастване. То се вижда в цените на всички неща и при гумите се вижда. Аз считам, че е в границите на естественото това нарастване ", допълни Стоянова. 

" В всеобщите размери по отношение на десетина % от миналата година имат разлика ", каза Тракийски.

Проверка в магазини и центрове сподели, че цените на междинните класове зимни гуми варират сред 100 и 120 лева Отделно от това би трябвало да си приготвим пари и за промяната. 
" Цените са от 15-17-18 лева на гума с салдото ", каза Тракийски.

А на какви гуми ще се спрем е въпрос на персонален избор. " Лично моето мнение е, че българите към този момент гледат повече качеството, само че въпреки всичко си има хора и които гледат и цената. Има и такива гуми в междинен клас, които ще ви свършат много добра работа. Нали, надлежно може би ще изкарат малко по-малък пробег, само че това при всеки човек е самостоятелно ", обясни продавач-консултантът.

Някои клиенти избират всесезонните. " Малко компромисен вид, който е за автомобил, които няма извънредно огромен пробег, в случай че се движи извънредно доста автомобила с повечко пробег няма да ви свърши същата работа - както зимна, по този начин и както лятна ", заяви той. 

Но специалистите са безапелационни, че не би трябвало да караме с летни гуми през зимния сезон. " По-лош спирачен път. Като цяло със зимната гума при студени условия ще спрете много по-лесно в сравнение с с лятната. Зимната гума работи под 10 градуса, а лятната гума работи над 10 градуса каучука, тъй че към този момент си му е време ", посочи Тракийски. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР