Експерти, приемственост и политически балансирано правителство - това беше обещанието

...
Експерти, приемственост и политически балансирано правителство - това беше обещанието
Коментари Харесай

Из записките на Костадинов: Квотите на новите служебни министри

" Експерти, последователност и политически уравновесено държавно управление " - това беше обещанието на бъдещия длъжностен министър председател Димитър Главчев преди представянето на имената на определените от него министри.

Резултатът се оказа по-различен - до степен да накара ПП-ДБ да изоставен консултациите при президента Румен Радев поради " провокацията и наглостта " Калин Стоянов да бъде номиниран да остане в ръководството и да дава отговор за сигурността на Изборите 2 в 1.

Интересното е, че камерата на bTV улови по какъв начин ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов е разписал и " квотното систематизиране " по партии на препоръчаните от Главчев министри.

В бележника му се вижда следното разписание:
Калин Стоянов - ГЕРБ, ДПСГЕРБ - Виолета Коритарова (МРРБ), Атанас Запрянов (МО), Ивайло Ценов (МВнР), Мария Павлова (Правосъдие), Петко Николов (Икономика), Валентин Мундров (Електронно управление) Движение за права и свободи - Петър Димитров (МОСВ)ПП - Галин Цоков (МОН, Найден Тодоров (Култура), Кирил Вътев (Земеделие), Георги Гвоздейков (Транспорт) " Президентство " - Росен Карадимов (Иновации)Без записана принадлежност - Людмила Петкова (МФ), Ивайло Иванов (МТСП), Галя Кондева (Здравеопазване), Владимир Малинов (Енергетика)


Вярно ли е разпределението на Костадинов?

Всъщност, Костадинов пропуща обстоятелството, че Мария Павлова и Найден Тодоров бяха служебни министри в кабинети на Румен Радев. Павлова е дълготраен чиновник на Националната следствена работа и стана част от екипа на Борислав Сарафов незабавно след избирането му за и.ф. основен прокурор.

Тодоров няма директна връзка с Политическа партия, той размени Велислав Минеков при започване на 2022 година, откакто Минеков си разреши да нападна близкия до Румен Радев шеф на Народния спектакъл Васил Василев поради абсурда с Морфов - Движение за права и свободи.

Росен Карадимов стана член на Надзорния съвет на Българската банка за развиване точно по време на служебно държавно управление на Радев. Политическата му история има и връзка с ръководството на Сергей Станишев, чийто непосредствен консултант беше той.

Галин Цоков е подложен в групата на Политическа партия, само че в действителност той не беше измежду 11-те министри, които категорично отхвърлиха да вземат участие в проектокабинета на Мария Габриел преди седмици.

Цоков, Калин Стоянов и Кръстьо Кръстев не се причислиха към конференцията на " Промяната " и Демократична България, на която Асен Василев разгласи Габриел за " най-новото и най-красивото лице на мафията ".

Интересно е и за какво Владимир Малинов е оставен без принадлежност.

Той ръководи " Булгартрансгаз " от февруари 2018 година, определен беше по време на ръководството на Теменужка Петкова в Министерството на енергетиката, и беше един от моторите на осъществяването на прословутия план за " Турски поток ".

Разкритията на BG Elves от последните седмици демонстрираха по какъв начин Русия е " превзела " формалния строител от Саудитска Арабия при нарушаване на законодателството за публичните поръчки.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР