Експерти от САЩ и Германия публикуваха скорошна статия, в която

...
Експерти от САЩ и Германия публикуваха скорошна статия, в която
Коментари Харесай

Не пийте тези лекарства в жегите

Експерти от Съединени американски щати и Германия разгласиха скорошна публикация, в която описаха кои медикаменти е нездравословно да се пият по време на горещините, предава zdrave.to.

Оказа се, че медикаментите, които се одобряват за облекчение на коронарна болест на сърцето и понижаване на риска от инфаркт, могат назад на предстоящото да допринесат за инфаркт на миокарда при горещо време.

Става въпрос за аспирин, антитромбоцитни медикаменти и бета-блокери .

Учените стигнаха до сходни изводи вследствие на разбор на 2494 случая на миокарден инфаркт, зародили в град Аугсбург в Германия от май до септември от 2001-2014 година

В същото време специалистите означават, че макар че откритата от тях връзка не потвърждава на 100% виновността за приема на медикаментите, сравнението на по-млади пациенти (от 25 до 59 години) с по-възрастни (от 60 до 74 години) демонстрира, че измежду тези, които одобряват бета-блокери и антитромбоцитни медикаменти, е открито, че са по-податливи на инфаркт, породен от по-топлото време.

И това при изискване, че исхемичната им болест на сърцето не е била толкоз изразена. Това към този момент демонстрира, че медикаментите са тези, които могат да допринесат за инфаркт на миокарда, а не главното сърдечно-съдово заболяване (т.е. коронарна болест).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР