Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите –

...
Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите –
Коментари Харесай

РИОСВ – Пловдив установи нарушение в предприятие за производство на почистващи препарати

Експерти от Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) направиха незабавна инспекция след подаден сигнал на „ зеления телефон “ за обгазяване, оповестиха от инспекцията.

Гражданин сигнализира, че от комин на територията на сдружение, занимаващо се с произвеждане на почистващи и перилни препарати в Пловдив от няколко часа излиза пушек, съпроводен с доста мощна и тежка миризма.



При осъществената инспекция и направения обход на работната площадка на сдружението екоинспекторите откриват изгаряне на боклуци от производството - отрязъци от домашен гъби в изработен отвор в 30-метров комин.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив са разпоредили неотложно да бъде прекратено изгарянето на отпадъците и това да не се позволява наново.

Предстои предприемането на административно-наказателни ограничения за нерегламентирано изгаряне на неопасни боклуци и налагане на имуществена глоба на сдружението. Съгласно Закона на ръководство на отпадъците тя е в размер от 1400 до 4000 лв..

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР