Експерти очакват дневните случаи на коронавирус в Турция да се

...
Експерти очакват дневните случаи на коронавирус в Турция да се
Коментари Харесай

Експерти предупредиха, че в Турция ще стане страшно през следващите седмици

Експерти чакат дневните случаи на ковид в Турция да се усилят фрапантно през идващите седмици. Според тях ще има пик на инфектираните с COVID-19, след което се чака броят им да намалее, съобщи „ Хюриет дейли нюз”.

От началото на месец април Турция записва над 40 000 новозаразени на ден, което накара управляващите да наложат нов локдаун през уикендите в провинциите с най-вече нови случаи. Според здравни специалисти обаче през идващите седмици всеки ден ще има сред 50 000 и 60 000 новозаразени.

Локдаунът ще бъде в действие и по време на свещения за мюсюлманите месец рамазан, който стартира на 13 април. Професор Зия Куругьол сподели, че броят на случаите се движи към 40 000 на дневна база, само че действителният брой е доста по-голям. Той даже твърди, че с цел да получим действителния брой на инфектираните, би трябвало да умножим записаните случаи по 5 или даже по 20.

Ако обстановката в Турция не се усъвършенства, във всички 81 провинции на страната могат да бъдат наложени строги ограничения, в това число тотална възбрана за излизане от вкъщи в събота и неделя. В Турция от началото на коронавирусната пандемия са доказани 3,5 милиона инфекции с COVID-19, с което страната се подрежда на осмо място в света в тази черна ранглиста. По данни на Our World in Data над 10% от популацията на Турция към този момент е получило най-малко една доза от имунизациите против ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР