Експерти на РИОСВ - София извършиха съвместна проверка с представители

...
Експерти на РИОСВ - София извършиха съвместна проверка с представители
Коментари Харесай

РИОСВ: В опасна близост до р. Искър се трупат отпадъци

Експерти на Регионална инспекция за опазване на околната среда - София направиха взаимна инспекция с представители на Районния инспекторат,,Панчарево ", Столична община и Групово дело,,Национална полиция " на 12 април 2023г.,по сигнал за замърсяване под стената на язовир Панчарево, покрай квартал " Мечта " и в непосредствена непосредственост до река Искър .

Властите направиха обход на разнообразни терени, които имат статут на частна, частна държавна и частна общинска благосъстоятелност.

По време на инспекцията са установени нарушавания като нерегламентирано изхвърлени строителни, смесени битови боклуци, излезли от приложимост гуми и брони от излезли от приложимост моторни транспортни средства в парцели, представляващи аграрни земи със свободен достъп за външни лица.

Инспекторите разполагат със снимков материал, изработен в хода на инспекцията, на който е сниман и открит и тежкотоварен автомобил с гондола, изсипващ земни маси. Снимковият материал е възложен на Групово дело,,Национална полиция ".

Проверяващите органи са издали на кмета на регион,,Панчарево " наложителни за осъществяване наставления за неотложно разчистване на откритите нечисти терени, както и предприемане на дейности и ограничения по ограничение на опцията за наново формиране на нерегламентирани сметища на територията на региона.

В случай на установено несъблюдение на дадените наставления ще бъдат подхванати административнонаказателни ограничения.
 Почистват противозаконните сметища в Стара Загора
Почистват противозаконните сметища в Стара Загора

Община Стара Загора стартира акция по разчистване и унищожаване на противозаконните сметища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР