Експерти на РИОСВ - Русе извършиха днес контролна проверка за

...
Експерти на РИОСВ - Русе извършиха днес контролна проверка за
Коментари Харесай

Екоинспекцията провери изпълнението на план-програмата за ограничаване на праховите емисии на брикетната фабрика в Русе

Експерти на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе направиха през днешния ден контролна инспекция за съблюдаване на заложените периоди в програмата за ограничение на праховите излъчвания от площадката на брикетна фабрика, благосъстоятелност на „ Автоман “ ЕООД - гр. София. Мярката е приложена заради недоволства от прилежащи индустриални и търговски обекти за запрашаване в резултат на товаро-разтоварните действия с въглищни фракции на площадката.

По наставление на РИОСВ-Русе активността по пресяване на въглища е преместена на територията на Пристанищен комплекс - Изток, а на тестваната през днешния ден площадка на ул. „ Потсдам “ № 15 се правят доставка на пресяти фракции (без фината 0.6 мм), пакетиране и търговия.

Мерките в програмата са набелязани в края на 2022 година и плануват монтиране на нови уреди – оръдие за формиране на водна мъгла и машина за разчистване на автомобилни гуми на транспортните средства преди напускането на площадката.

Съоръженията към този момент са доставени и инсталирани, като машината за миене на гуми ще се причисли към електропреносната мрежа до края на идната седмица.

Установените при предишни инспекции количества въглищна секта 0.6 мм са изнесени от площадката. С цел ограничение на праховите излъчвания, новообразуваната при разчистване на терена секта ще се съхранява в чували, на закрито. На сдружението е обещано наставление да уведоми контролния орган преди въвеждане в употреба на машината за миене на гуми, с цел да се ревизира функционалността на двете уреди.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР