Експерти на ОССЕ са открили доказателства за военни престъпления и

...
Експерти на ОССЕ са открили доказателства за военни престъпления и
Коментари Харесай

Експерти на ОССЕ са открили ясни признаци, че Русия е нарушила хуманитарното право в Украйна

Експерти на ОССЕ са разкрили доказателства за военни закононарушения и закононарушения против човечеството , осъществени от Русия в Украйна, се споделя в оповестен през днешния ден отчет с заключения на задачата на организацията, представен от Ройтерс и Франс прес.

Мисията беше основана предишния месец от 45 от 57-те страни от ОССЕ , с цел да изследва вероятни закононарушения, в това число военни, осъществени в Украйна. Тя би трябвало да предава информация на организации като интернационалните съдилища.

В отчета се акцентира, че осъществяването на детайлна оценка не е било допустимо . Въпреки това " задачата е разкрила ясни модели на нарушение на интернационалното филантропично право от страна на съветските сили ", акцентирайки като образци това, че не са били взети нужните защитни ограничения, както и непропорционални дейности и засягане на обекти като учебни заведения и лечебни заведения.

Въпреки опроверженията на съветски представители нападението на 9 март против родилен дом в Мариупол е било осъществено от Русия и виновните за него са направили военно закононарушение, съгласно отчета. Като военно закононарушение в отчета е несъмнено и нападението против трагичния спектакъл в Мариупол на 16 март, при което, съгласно украинските управляващи, бяха убити 300 души.

" Мисията не е способна да дефинира дали съветската офанзива против Украйна сама по себе си може да съставлява широкоразпространено или редовно нахлуване против спокойно население ", се споделя в отчета. Мисията " обаче поддържа изказванието, че някои модели на насилствени дейности, нарушаващи интернационалните филантропични закони, които са били документирани нееднократно по време на спора , като целенасочени убийства, наложително изгубване или похищение на цивилни, евентуално ще дават отговор на този състав ".
" Тогава всяко единично принудително деяние от този вид, осъществено като част от сходно нахлуване и със съзнанието за това, би представлявало закононарушение против човечеството ", се отбелязва в отчета.

Мисията на ОССЕ е разкрила и осъществени от Украйна нарушавания , изключително в третирането на военнопленници, само че акцентира, че съветските нарушавания " са надалеч по-големи по мащаба и природата си ".

Ако Русия беше спазила отговорностите си, произлизащи от интернационалното право, след нахлуването в Украйна на 24 февруари, " броят на убитите или ранените мирни жители би бил доста по-малък ", акцентира отчетът, като показва особено обсадата на стратегическото пристанище Мариупол.

Експертите завършиха работата по отчета си преди откриването на голям брой трупове в Буча при започване на месеца , отбелязва Агенция Франс Прес.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР