Експерти и политически фигури от ПП-ДБ няма да участват в

...
Експерти и политически фигури от ПП-ДБ няма да участват в
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да участваме в служебния кабинет на Главчев

Експерти и политически фигури от " ПП-ДБ " няма да вземат участие в служебното държавно управление, разгласи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Бъде ли поканен за министър в бъдещия длъжностен кабинет, той няма да се включи. Петков споделя мнението на Николай Денков, че за честността на изборите най-ключова ще бъде ролята на Министерство на вътрешните работи и министерството на електронното ръководство.

" Президентът избра блестящо политическо лице на ГЕРБ ", разяснява пред публицисти съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков преди началото на днешното Отчетно изборно заседание на партията.

" Наши политически лица в този кабинет не би трябвало да има никога ", добави съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

По думите му " основната задача на служебния кабинет е да имамачестни избори.

" Следващите министри на вътрешните работи и на електронното ръководство ще покажат в каква посока ще се движат – ще има ли платен избор и дали отново ще бъдат " изгорени " 400 хиляди гласа на българските жители ", сподели още Петков.

Припомняме, че президентът избраначело на служебния кабинет да застане ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев.

Президентът е направил избора си, откакто в четвъртък и петък организира поредност от срещи с евентуалните претенденти за поста министър-председател на служебния кабинет, които са лимитирани след измененията в Конституцията.

Главчев е ярка политическа фигура на ГЕРБ.Депутат е от партията на Бойко Борисов в няколко Народното събрание. Председател е на 44-ото Народно заседание от19 април 2017 до 17 ноември 2017 година Зам.-председател е на 43-ото Народно заседание. Номиниран е за председателския пост на Сметната палата от ГЕРБ и беше подкрепенс гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи презюли м.г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР