Експерти и граждани обсъдиха в Смолян Концепцията за интегрирани териториални

...
Експерти и граждани обсъдиха в Смолян Концепцията за интегрирани териториални
Коментари Харесай

АПИ предвижда основен ремонт на 22 км от пътя Рудозем - Смолян по Програмата „Развитие на регионите“ 2021-2027

Експерти и жители разискаха в Смолян Концепцията за интегрирани териториални вложения: „ Устойчива и безвредна инфраструктура на територията на област Смолян “. Дискусията е по отношение на процедурата за кандидатстване по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 и е проведена от Областния информативен център – Смолян.

На срещата специалистите от АПИ - Николина Чапанова и инж. Мариела Русева, показаха двата плана, с които организацията взе участие. Те са свързани с рехабилитацията на близо 22 км от третокласния път III-868 Рудозем - Смолян и осъществяването на трайни, възстановителни и укрепителни действия на свлачища и срутища на третокласни пътища на територията на общините Смолян, Девин и Рудозем. От геодинамични процеси са компрометирани сектори от път III-197 Борино – Тешел – Девин, път III-866 Смолян - Стойките - Широка лъка – Девин, път III-864 (Чепеларе - Соколовци) - Пампорово – Стойките, път III-866 Смолян – Стойките - Широка Лъка – Девин и път III-8683 (Рудозем-Смолян) – Чокманово - Смилян - Кошница - Могилица - Арда - Горна Арда.

С реализирането на препоръчаните плановете ще се усъвършенства и модернизира републиканската пътна мрежа в област Смолян. Предложените ограничения за инвестиция ще доведат до повишение на сигурността и комфортът за пътуващите, ще се увеличи подвижността на популацията, ще се насърчи основаването на нови работни места, ще се усъвършенства положението на околната среда, посредством понижаване на отделянето на нездравословни излъчвания на парникови газове и опция. По-добрата инфраструктура ще даде опция за по-голям избор на жителите до здравни и просветителни услуги. Ще се подтиква и развиването на туризма.

Общата индикативна стойност на концепцията е 34 552 094 лева с Данък добавена стойност. За осъществяването на главния ремонт на близо 22 км от третокласния път III-868 Рудозем – Смолян ще се кандидатства за обезпечаването на 30 321 883 лева с Данък добавена стойност от Програма „ Развитие на районите 2021-2027 година “, а за укрепителни действия на свлачища и срутища на третокласни пътища ще се търси финансиране от 4 230 211 лева с Данък добавена стойност от Програма „ Околна среда 2021-2027 година “.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР