Експерти, еколози и природозащитници се били закъхарили, че Седемте Рилски

...
Експерти, еколози и природозащитници се били закъхарили, че Седемте Рилски
Коментари Харесай

Не 200 хиляди - 2 милиона трябва да ходят на Седемте езера годишно!

" Експерти, еколози и природозащитници " се били закъхарили, че Седемте Рилски езера " стават все по-модерни и към този момент не се вписват в визиите за диво и девствено място ", по тази причина трябвало освен джиповете да се спрат, само че и лифтът да се отстрани...!

Другари, объркали сте се! Съждението " щом не могат да стигнат до горе с крайници, значи нямат право да ги видят " е извратена логичност на хора с прекомерно огромно его. Седемте езера доста от дълго време са измежду водещите турстически атракции в България, не са " диво и девствено място " и в никакъв случай няма да бъдат. В нашите високи планини има единствено няколко места, където " кашкавал-туристи " могат да се качат и да се насладят на хубостта им - Седемте езера е евентуално най-популярното. Останалите над 99% от площта на високите ни планини са безусловно недостъпни за " простосмъртните не-планинари " - там можем да си обикаляме на воля единствено " същинските туристи ".

Обаче напомням една значима истина, която май сме позабравили:

" Опознай родината, с цел да я обикнеш! "

За доста хора единственият метод да опознаят Седемте езера, или рилската природа въобще, минава през въжен превоз или джип. Лично аз считам, че джиповете нямат място там, само че се веселя да видя какъв брой доста българи, а и чужденци, имат предпочитание да се качат горе. Те би трябвало да имат тази опция. Просто би трябвало да създадем по този начин, че нещата да функцонират както за тях, по този начин и за природата. Както го вършат по света.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР