Експерти анализираха разкази на хора, завърнали се от "другия свят".

...
Експерти анализираха разкази на хора, завърнали се от "другия свят".
Коментари Харесай

Всеки десети, намирал се на ръба на смъртта, изпитал нещо необичайно

Експерти проучиха разкази на хора, завърнали се от "другия свят ". Всеки десети, намиращ се на ръба на гибелта, изпитва необикновени чувства, съгласно списание "Frontiers in Human Neuroscience ", представено от Канал 3.

През 2017 година откриватели от университета в Лиеж учат писмени свидетелства на 154 пациенти. Те са оживели след клинична гибел. Оказва се, че съвсем всеки разказва три идентични прекарвания: тунел, ярка светлина и възприятие на покой. Според разказите на някои от участниците, те напуснали тялото си и се срещнали с ангели и духове.

Предсмъртното положение при всеки е друго. При доста от тях става дума за халюцинации. Те зависят от езика и културата на индивида.

Авторите на проучването не имат вяра, че тези свидетелства са доказателство за съществуването на живот след гибелта. Според специалистите, претърпените чувства демонстрират, че известно време след прекъсване на сърцето, човешкият мозък към момента действа. Според учените мозъкът в този случай работи с двойна скорост. Освобождаването на допамин се усилва 12 пъти.

Този хормон на удоволствието играе значима роля за имунната система и когнитивните процеси. Поради тази причина хората имат чувство за покой.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР