Експертът-международник Валентин Тончев е водачът на листата на ДПС в

...
Експертът-международник Валентин Тончев е водачът на листата на ДПС в
Коментари Харесай

Eкспертът-международник Валентин Тончев повежда листата на ДПС в 23 МИР София

Експертът-международник Валентин Тончев е лидерът на листата на Движение за права и свободи в Софийския 23-ти МИР.

" Благодаря на управлението на Движение за права и свободи за гласуваното доверие. Гражданската и етническа мозайка от бул. Витоша, през Студентски град до Владая обгръща в синергия главните демократични полезности – независимост, приемливост и отговорност ", споделя 39-годишният магистър по интернационалните връзки.

В интервала 2009-2014 година Тончев е управител развиване на Атлантическия клуб в България, където работи за поощряване на трансатлантическото съдействие и европейската интеграция и създава стратегически разбори и рекомендации по въпроси, свързани със сигурността, външната политика и икономическото развиване.

Между 2010 г.и 2013 година Тончев е ръководител на Младежко евро-атлантическо сдружение - организация, която има за цел да промотира евро-атлантическите полезности измежду младежите в България. Като ръководител на организацията, той дава отговор за дейностите, самодейностите и осъществяването на редица интернационалните стратегии и планове, част от които са финансирани от Европейски Съюз и НАТО.

През 2014 година Валентин Тончев става част от Младежко Движение за права и свободи, а през август същата година се причислява към делегацията на Движение за права и свободи в Европейския парламент,където е външнополитически консултант на евродепутата Илхан Кючюк. Той работи по редица законодателни начинания и отчети на Европейския парламент и дава разбори по въпроси на външната политика, в това число такива, свързани с интеграцията на Западни Балкани.

През своята кариера Тончев се включва интензивно в разнообразни обществени начинания и взе участие в голям брой конференции и семинари като преподавател. Автор е на публикации и изявления за интернационалните връзки, с необикновен фокус върху Европейски Съюз, НАТО и Балканите.

Има голям брой професионални квалификации, измежду които от Френското висше учебно заведение по администрация (ENA), Съвета на Европа, лидерската стратегия на Американския еврейски комитет и други

Валентин Тончев влиза в политиката с ясното схващане, че това е сфера за отстояване на национални цели.

" Време е България да компенсира пропуснатите благоприятни условия и да приключи процеса на евроинтеграция като заеме своето почтено място в Шенгенското пространство и Еврозоната. Необходимо изискване е върховенството на правото и възобновяване на доверието в правосъдната система. И не на последно място, продължение на поредната позиция на Движение за права и свободи за опълчване на съветската експанзия в Украйна и справяне с икономическите последствия и обществени несъответствия, които войната аргументи на българските жители ", съобщи пред Епицентър.бг младият анализатор.

Тончев е уверен, че тези дела изискват общи старания, а последните две години демонстрираха, че " съвсем никой с изключение на Движение за права и свободи не търси сходно единодушие ". " Определени политически играчи одобряват обществото като даденост, вземат решение, че щом то съществува, значи е налице единодушие за това. Всъщност е тъкмо противоположното ".

Изборите получиха колорит на самоцелна игра, прекомерно отдалечена от действителните проблеми на хората и вместо да ги приобщят, ги отдалечиха още повече, споделя Точнев.

И акцентира: " Ние в Движение за права и свободи и този път ще създадем позитивна и градивна акция, в която ще настояваме политическите сили да се обединят към значимите за България цели ".

Като младеж, Тончев се обръща към младежите в България: " Трябва да повярваме още веднъж в себе си, в способността да запълним празнотата сред провокациите на утрешния ден и дребнавостта на политическите сметки ".

И изяснява претекста си да се включи в изборната борба: " Именно тъй като имам вяра в мъдростта на българския народ, считам че пристигна време да си помогнем сами – по образеца на „ персоналната молитва “, завещана ни от доктор Ахмед Доган през средата на 80-те, само че настояща до през днешния ден ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР