Експерт обяви трябва ли да се притесняваме от увеличените случаи

...
Експерт обяви трябва ли да се притесняваме от увеличените случаи
Коментари Харесай

Кацаров: Новата вълна от ковид не представлява заплаха и не се налагат нови мерки

Експерт разгласи би трябвало ли да се тормозим от увеличените случаи на ковид.

Бившият длъжностен министър на здравеопазването Стойчо Кацаров заяви пред Българска национална телевизия, че съгласно него новата вълна от COVID-19 не съставлява опасност и не се постановат изключителни ограничения. По думите му Омикрон е подравнен като симптоматика с грипа. Според него работата на идното служебно държавно управление ще бъде доста по-лесна, макар новата вълна на COVID-19.

„ Миналата година служебното държавно управление беше изправено пред огромни компликации поради тежкото протичане на Делта разновидността на ковид и поради неприятното положение, в което се намираше здравната система. Тежкото завещание от 10-годишното ръководство на ГЕРБ сложи големи компликации пред тогавашното служебно държавно управление “, разяснява той.

Най-важната задача на служебното държавно управление е да провежда почтени избори, означи той. В отговор на въпроса дали Кацаров е канен за министър, той разяснява, че не е водил сходни диалози.

„ Властта не ме интересува, интересува ме здравната система и промяната в нея. Що се отнася до промяната, аз мога да я проведа, само че мога и да оказвам помощ на драго сърце на някой различен да я осъществя “, означи той.

Той акцентира, че е оптимист за бъдещето, тъй като настройките на обществото и актуалните партии са в посока на това да се извърши промяна в опазването на здравето.

" Не беше променено нещо значително за последните месеци в областта на опазването на здравето, това е малко време за основни промени. Притеснителното е, че няма стратегия за сходна смяна, в случай че здравната система в действителност се нуждае от съществени промени ", заяви Стойчо Кацаров, написа Novini.bg.

Според него големият проблем на здравната система е, че тя не е фокусирана върху потребителя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР