Експерт направи ексклузивен коментар за частните армии по света.Частните армии

...
Експерт направи ексклузивен коментар за частните армии по света.Частните армии
Коментари Харесай

Д-р Христо Тутунаров обясни защо частните армии по света се увеличават

Експерт направи извънреден коментар за частните армии по света.

Частните армии в международен порядък са стотици. Те от време на време се сплотяват. В Русия има жестоко 40 частни армии. Има основани преди „ Вагнер “ и след него. Това съобщи създателят на книгата Частните армии доктор Христо Тутунаров, който е и учител в УНИБИТ, в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

Част от частната войска на „ Газпром “ се е обучавала в България за реакции във високорискови зони ", добави той.

„ Частните армии постоянно съществуват сред закона и беззаконието, на никое място не е регламентирана тяхната активност. Те заобикалят разпоредбите, само че извършват дилемите на страните и те им отпускат обилни запаси. Когато станат прекомерно рискови, се вкарват регламентации, които да ги управляват “, разкри доктор Тутунаров, написа novini.bg.

„ Първият сюжет е, че това, което следим сега е един добре умислен сюжет или тактика, вторият сюжет е, че Пригожин прекалено много си е повярвал. Конфликт сред частните военни компании с военните министри има в разнообразни точки на света непрекъснато. Това са естествени процеси. Има и трета догадка, че тези дейности са подклаждани от трета мощ. Този опит за прелом беше жертван през цялото време, защото нямаше необятна поддръжка “, уточни той.

По думите му частните армии са подкрепяни от страните, 80% от финансирането им идва от избрана страна. Те се държат на каишка, само че нишката е тънка и се къса.

„ Една от най-мрачните хипотези за близко бъдеще е, че страните няма да водят война между тях, а частни военни формирования. Войната се приватизира. Това е бизнес. На тях се разчита прекомерно доста. Това е един доста комфортен механизъм да се смъкна напрежението от страните. Когато се изпращат контрактори – напрежение няма. Контракторите се сертифицират през интернационалните курсове. Колкото по-високо стоят в йерархията – толкоз по-високо възнаграждение получават. Някои бойци получават петцифрени суми. Той рискува живота си 4 пъти повече, в сравнение с един боец на дадена страна. Те са с доста добра парамедична подготовка, би трябвало да се лекуват сами. Те са по-мобилни и гъвкави. Времето за образование на един контактор е по-малко, в сравнение с един народен боец, което е друго предимство “, изясни специалистът.

„ Имаме значително българи, които работят като контрактори в разнообразни точки на света “, сподели Христо Тутунаров. На въпрос дали във „ Вагнер “ има българи, Тутунаров отговори: „ По-скоро не “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР