Експериментът Василев – Петков донесе милиарди щети, обяви бившият премиер

...
Експериментът Василев – Петков донесе милиарди щети, обяви бившият премиер
Коментари Харесай

Борисов:Радев ме обиди-сравни ме с Петков, че и аз съм разхвърлял тръби! Коалиция с ПП е невъзможна!

" Експериментът " Василев – Петков " донесе милиарди вреди, разгласи някогашният министър председател Бойко Борисов и изрично съобщи, че след нанесените вреди от " Продължаваме промяната " върху българската стопанска система, не вижда по какъв начин партията му би се коалираля с тях.

" С всеки минал ден, с вредите, които са нанесли партиите на смяната в страната, нашите гласоподаватели не позволяват да се коалираме с тях за идните избори ".

" Тази кражба, която е била през последните шест месеца, ще отврати доста народа и резултатите от изборите ще бъдат разнообразни. Освен това, в този момент като го няма Бойко Рашков, съм сигурен, че и машините няма да бъдат по този начин манипулирани. Стотици машини разнасяха по хранилища ", обясни още Борисов.

„ Президентът Радев ме обиди доста, като ме съпостави с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби. Това е най-голямата засегнатост, която ми е нанесъл. Ако желае, може да разпореди да ревизират стотиците километри нови газопроводи, които направихме”.

„ Над 600-700 км нови газопроводи направихме, а те за година и половина още не могат да довършат 100 км, които оставаха по гръцката връзка. Направих България да има 80 км от компресорните станции на задачите Балкани. Тогава България стана с най-силно развитата газопреносна система ", акцентира някогашният министър председател.

Борисов направи ревизия и на пътя към Рилския манастир, където беше построена подпорна стена, поради свлачища. Той упрекна държавното управление на Кирил Петков, че пътят е подготвен от година и половина, само че към момента е с Акт-14.

Лидерът на ГЕРБ дойде в Рилската света обител. Той беше посрещнат пред портите на манастира от игумена Адрианополски свещеник Евлогий.

Преди да влезе той направи коментар по настоящите политически тематики.

" Не могат да завършат стотина километра по гръцката връзка. България има 80 км., в този момент в случай че те поне разбираха, мина година и половина време, двата терминала са на Турция, по тази причина направих този байпас от 19 км. Ремонтирахме старите газопроводи. Как ще ме сравнят с Кирил Петков? “, попита Борисов.

„ Не, просто, те, мой другар Мартин, защото преди време доста си другаруваше с мен, от " Да, България " знае, че през 2009 година първото нещо, които направихме, е да премахнем медиатори. За първи път връзка с Гърция започнах да върша аз. Що Иван Костов не я направи, като бяха те? Когато изплатихме пенсиите, които Станишиев подвигна, преди да си тръгне, тогава пристъпихме и към това. Така, че всичко можеше, в случай че не се правеха на подправени герои, да си продължат за няколко месеца доставките и да сключат дълготрайни контракти “, сподели Борисов.

" Ето, като карате, горивото е едно и също. Остава третият вид - задачата е да банкрутират " Булгаргаз ". Те крадяха през медиаторите и Чирен, до момента в който вие ги излъчвахте. Не споделям за вас, локалните ", добави още Борисов пред медиите.

Той още веднъж напомни, че " Газпром " са ни изпратили на арбитраж. " Сега ни чака същата орис и някое държавно управление, по-късно, ще заплати 1,6 милиарда Арбитражът им ще бъде доста тежък. Пази Боже ние да сме в ръководството. Същите отговорности се натрупат в ЕРП-тата, в " Булгаргаз ". Слушах деликатно Пеканов, той е квалифициран човек. Ами в действителност ние нямаме План за възобновяване. Българите се лишиха от парите след коронавирус рецесията, понижиха им с 1,3 милиарда, в този момент и фонд " Земеделие " е обратно. Експериментът " Петков-Василев " донесе милиарди вреди ", сподели Борисов.

" Токът при мен беше 80 лева Токът за на следващия ден е по-висок с 60% “, заяви той.

" Провал в земеделието, няма дърва за отрев, неуспех в строителството. Всеки ден убийства... “, сподели Борисов.

Той се обърна към Бойко Рашков и попита къде са чувалите с пари от строителството на " Хемус ", както и къде са изядените хора.

" Еконта " ще си направи пристанище на Русе, направи четири автомагистрали, пет моста, летище... майтапя се. Този опит, с тези хора, донесе невероятни вреди. Катастрофа във всяка една сфера. Затова и Радев, неговото държавно управление, споделиха: " Катастрофа “. В какво сме мощни през последната година? “, съобщи Борисов.

" Нашите гласоподаватели не позволяват да се коалираме с тях. Аз не мога да приказвам за другите партии преди да минат изборите. Надявам се, че всеки ден, тая зверска кражба, която беше през тези 6 месеца, стотици машини разнасяха по хранилища, хилядите подслушвания...

Година и половина, тук, в този момент като споделят, че Радев има реваншизъм. Реваншизъм към кои? Трима министри им направи, това ли е реваншизъм? Господ е всесилен. Той може да забави, само че в никакъв случай не не помни.

На Кирил Петков за шест месеца му е случи на неговата партия това, което на нас за 10 години. Отиват си богати хора, доста богати. Аз съм си в Банкя. И оттова няма да изляза. Всичките им неистини една по една блеснаха. А имаха и година и половина време, нали по този начин? Година и половина какво ли не ни вършиха ", приключи Бойко Борисов.

Борисов възпламени свещи за здраве и благополучие в храма и се поклони пред мощите на свети Йоан Рилски. Игуменът му сподели пречиствателната станция на манастира.

" Този път ще бъдем без маски ", посрещна го свещеник Евлогий. Той го срещна и до каква степен и стигнала реставрацията на манастирския храм.

" И за Атон ще се направи последното крило. Вярата е всичко ", сподели Бойко Борисов на игумена.

" Не знам какво да кажа. Ние действаме, други... Ще ви покажем, купили сме съвсем всичкото съоръжение, преди цените да стартират да се повишават. Желязо взехме, тръбите “, сподели свещеник Евлогий.

" Реставрацита върви, пътят какъв стана, какво оборудване “, показа възхитата си Бойко Борисов от защитното оборудване, което беше построено на проблематичния сектор със свлачище по пътя към манастира.

" Не могат да боядисат това, което сме построили за 10 години “, приключи Борисов. Преди това той похвали игумена за прозорливостта, че е купил всичко належащо за построяването на пречиствателната станция преди цените да се повишат доста.

След съвсем 30-минутна среща в игуменарницата, Борисов и игуменът отидоха на мястото, където ще бъде пречиствателната станция на манастира.

" При скъпия ток, помпа и при тая гравитация, е грехота “, означи Борисов, откакто беше осведомен от експертите по какъв начин ще наподобява станцията и планът по осъществяването й.

„ Доукрепването на срутището на пътя за Рилския манастир беше предоставено още при започване на 2021 година и приключено за няколко месеца. Бяха изпълнени и всички нужни действия по новото оборудване, включително и така наречен тунелна завеса, с цел да се подсигурява безвредният достъп до най-големия манастир в България. Оставаше само да се постави износващият пласт асфалт в сектора. За страдание това не е свършено към този момент повече от една година и поради това обектът няма Акт 14, Акт 15 и Акт 16. Добре че най-малко е отворен за придвижване с краткотрайна организация. “, сподели Борисов при оборудването.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР