Експерименталният състав на Рома за гостуването на СПАЛ 2013 се

...
Експерименталният състав на Рома за гостуването на СПАЛ 2013 се
Коментари Харесай

Рома писа шестица на СПАЛ, Дзаниоло бележи в стил Меси

Експерименталният състав на Рома за гостуването на СПАЛ 2013 се оказа задоволително мощен, с цел да съкруши домакините с 6:1. Два гола на Бруно Перес и по един на Никола Калинич, Карлес Перес, Александър Коларов и Николо Дзаниоло осигуриха най-убедителната победа на " вълците " през сезона. За СПАЛ прецизен беше Алберто Чери, само че тимът от Ферара загуби за шести следващ път и сподели за какво е на дъното в класирането и ще се завърне в Серия " Б ".

В последните си 5 мача " джалоросите " завоюваха 13 от вероятни 15 точки. Толкова в този интервал има и другият тим във форма - Милан. Рома измести точно " росонерите ", с цел да се върне на петото място в класирането.

Пауло Фонсека даде отмора на някои от звездите, отпред с Един Джеко, Хенрих Мхитарян и Жордан Верету, само че офанзивният жанр на отбора не пострада. Резултата откри Калинич в 10-ата минута с добавка от близко, само че в средата на полувремето домакините съумяха да изравнят. Точен беше Алберто Чери след центриране на Мирко Валдифиори.

В 38-ата минута Карлес Перес измъкна топката пред наказателното поле на СПАЛ и с прекрасен диагонален изстрел преодоля вратаря Карло Летица. Попадението беше първо за юношата на Барселона с екипа на Рома.

Веднага след старта на второто полувреме " вълците " стигнаха до четвърти гол. Отбеляза го Коларов по познатия за него метод - с мощен шут с левия крайник, оказал се неспасяем за стража на домакините. В 52-ата минута Бруно Перес се оказа непокрит в наказателното поле и опъна мрежата.

5:1 направи още веднъж бразилецът в 75-ата минута. Защитата на СПАЛ и този път му остави пространство, а последвалият фалцов удар нямаше по какъв начин да бъде избавен от Летица. Най-красивият миг в дуела пристигна в добавеното време, когато Дзанило потегли от личната половина, надбяга няколко футболисти на домакините и с брилянтен шут оформи разгрома.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Серия А 35 кръг, сряда 22 юли  СПАЛ 2013 1:6краен резулат  Рома
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР