Експериментална ваксина за първи път е осигурила защита на маймуни

...
Експериментална ваксина за първи път е осигурила защита на маймуни
Коментари Харесай

Китай: Експериментална ваксина срещу коронавирус е осигурила защита на маймуни

Експериментална ваксина за първи път е осигурила отбрана на маймуни против новия ковид, съобщи Франс прес, базирайки се на китайската лаборатория, която стои зад проучването.

Ваксината, чиято " старомодна " дефиниция включва неактивни версии на вируса, е приложена на макаци-резус, които три седмици по-късно са били изкуствено инфектирани.

Изследователите от частната китайска компания Sinovac Biotech оповестяват, че са приложили две разнообразни дози от имунизацията на общо осем маймуни. Три седмици по-късно вирусът SARS-CoV-2 е бил въведен посредством тръби в белите дробове на животните. При никое от тях инфекцията не се е развила изцяло.

Седем дни след заразяването при четирите макака-резус, получили по-висока доза от имунизацията, не са следени следи от вируса в белите дробове, оповестяват от лабораторията, която е разгласила резултатите от тестванията на на уеб страницата bioRxiv.

При останалите четири маймуни, които са получили по-ниски дози от имунизацията, е регистрирано покачване на вирусния заряд в организма. Въпреки това животните също са устояли на болестта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР