Експериментална ваксина, разработвана в Дания, показа ефикасност срещу щама на

...
Експериментална ваксина, разработвана в Дания, показа ефикасност срещу щама на
Коментари Харесай

Потенциална ваксина е ефикасна срещу щама на новия коронавирус от норките

Експериментална ваксина, разработвана в Дания, сподели резултатност против варианта на мутиралия в норки нов ковид в ранните тествания с животни, заяви Ройтерс. Властите в Дания предходната седмица започнаха да извършват проекта за изтребване на 17 милиона норки, отглеждани в страната, поради опасения, че характерният за тях вариант на новия ковид, който се трансферира у хората, може да е резистентен на имунизациите против Covid-19.

анни проучвания на варианта, прочут като Клъстър 5, демонстрираха, че вирусът е с понижена сензитивност към антитела. Това може да компрометира ефикасността на бъдещите ваксини, обосноваха се управляващите.

Антитела от зайци, третирани с проектоваксината на датския Държавен серумен институт, сполучливо се оправиха с разновидността Клъстър 5, съобщи Андерс Фомсгард, един от изявените експерти на института.

Кандидат имунизацията, която е в ранен стадий на създаване, занапред ще бъде тествана върху хора. Неясно е обаче дали при тях резултатът също ще е подобен.

От Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите споделиха през вчерашния ден, че " понастоящем има огромна неустановеност " за евентуалната опасност от разпространяване на вируса измежду норките, неговите разновидности и последващото му разпространяване измежду хората ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР