Екскурзия до останките на сгради, строени от инките в Перу,

...
Екскурзия до останките на сгради, строени от инките в Перу,
Коментари Харесай

Проверяват кой плаща екскурзия до Мачу Пикчу на чешкия главен ревизор

Екскурзия до останките на здания, строени от инките в Перу, донесе затруднения за ръководителя на чешката счете палата, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Репортер на публичната медия " Розхлас " забелязал Милослав Кала - основният финансов инспектор в Чехия, на известния туристически обект Мачу Пикчу в Перу. В фрагменти, публикувани през днешния ден, се чува по какъв начин Кала пита: " Защо ме снимате? ".

55-годишният Кала е бил съпроводен от петима членове на парламентарна ревизионна комисия. Тяхното посещаване трябвало да включва и среща с кмета на близкия перуански град Куско Виктор Медина.

В изказване след медийното известие Върховната счете палата опровергава изказванието, че пътуването е хабене на пари на данъкоплатците. В известието се споделя, че визитата на Мачу Пикчу е осъществено по стратегия в ден за отмора, а Кала е платил от джоба си за екскурзията.

" По тази причина и тъй като останалата част от програмата беше наситена, няма причина да се оправдавам за нещо ", дава отговор на упреците Кала.

Върховната счете палата, която дава отговор за бюджетното и икономическото ръководство на обществената администрация, сподели, че работи с сътрудниците в Перу от 1993 година

" Розхлас " заяви, че страната е платила самолетните билети и хотела за двуседмичното пътешестване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР