Екшънът снощи с катастрофиралия тир на кръговото на х-л Мираж,

...
Екшънът снощи с катастрофиралия тир на кръговото на х-л Мираж,
Коментари Харесай

Драматични подробности за пишлигаря, който открадна ТИР, а после...

Екшънът нощес с авариралия тир на кръговото на хотел Мираж, който спретна 18-годишният Янко Е. от Средец, породи доста въпроси, чиито отговори занапред ще се обясняват, написа "Флагман ".

Как 18-годишно момче, което няма удостоверение за ръководство на МПС, пък камо ли за товарен автомобил, съумява толкоз професионално да ръководи тир, по какъв метод се снабдява с ключовете на транспортното средство и има ли връзка със притежателя на "Транс Ко " Едноличен търговец Коста Димитров, който има камиона?

Янко е от Средец, израснал е в домове. Допреди няколко месеца малолетното тогава момче е живеел в Център за настаняване от фамилен вид в жк "Меден рудник ".

Той обаче е бил извънредно проблематичен, проявявал експанзия както към останалите деца, по този начин и към съседите си. В един миг обаче чашата е преляла и хората от региона са събрали подписка, с цел да изгонят нежелания си комшия. Така Янко е изместен в различен център - в жк "Славейков ".

По информация на Флагман.бг там е посочил напълно друго лице, бил е извънредно дисциплиниран и мирен. Разбирал се както със чиновниците, по този начин и с останалите жители. Преди месец, при започване на ноември, Янко е навършил пълноправие.

Въпреки че има право да остане най-малко още две години в обществения дом, момчето е решило да го напуща - незабавно след рождения си ден. Оттогава досега обаче няма изясненост къде обитава, сякаш казвал при другари.

Какво тъкмо се е случило нощес?

Неприятна вест подвигна на крайник късно вечерта, към среднощ, жителите на Бургас. Зрелищни фотоси на аварирал тир на основното кръгово кръстовище до хотел "Мираж ", свързващо комплексите "Славейков ", "Зорница " и "Изгрев ", се разпространяваха мълниеностно в обществените мрежи.

Оказа се, че камионът е бил каран от 18-годишния Янко, а до случая се е стигнало след гонка с полицията. За благополучие при чудовищната злополука няма жертви и потърпевши. Дори и Янко излезе от шофьорската кабинка незасегнат. Той незабавно бе закопчан и отведен за разпит във Второ РУ-Бургас.

Стана ясно, че гонката е почнала, откакто Янко не е спрял на стоп-палка.
Хлапакът обяснил, че се е стреснал, откакто е видял патрулката и униформените на пътя. Искал да спре, само че вместо спирачки, е натиснал газта.

Тогава решил, че е късно за каквито и да е дейности и траял напред с гневна скорост.

Пред служителите на реда Янко изрично е отрекъл кражба. По думите му ключовете за транспортното средство му ги е дал не какъв да е, а братът на притежателя на компанията Едноличен търговец "Транс Ко " Коста Димитров. Дал му ги, с цел да може 18-годишният да спи вътре в кабината.

"После е обяснил, че желал с камиона да отиде на посетители при негов другар. Видял обаче какъв брой часа е станало и решил просто да се разноски с транспортното средство из града. Не е очаквал да срещне служители на реда и да го спрат. Като ги е видял, се уплашил и избягал ", описа източник, осведомен с следствието.

Всъщност всеки, който е гледал клиповете с гонката от нощес, схваща сигурно, че Янко не за първи път сяда зад кормилото. Според специалисти той кара камиона извънредно професионално.



"Не е нужно да си специалист, с цел да схванеш, че това момче умее да кара и не за първи път кара тир.

Очевадно е, че някой го е научил, другояче е невероятно с такава скорост да препуска по бургаските улици. Вероятно нямаше да се стигне и до злополуката, в случай че пътят не беше хлъзгав. Може би и товарът му попречил ", споделя източник от следствието.

Една от версиите е, че Янко е работел незаконно във компанията Едноличен търговец "Транс Ко ". И може би тъкмо там е научил да кара товарен автомобил.

Междувременно от Районната прокуратура изпратиха прессъобщение, че карцерът на Янко е продължен на 72 часа. Очаква се обвиняването да внесе в съда искане за непрекъсната мярка за неотклонение. Ако бъде приет за отговорен след приключването на правосъдния развой, 18-годишният може да получи затвор от 1 до 10 години.

"По време на следствието е открито, че товарният автомобил се е намирал на паркинг, стопанисван от комерсиално сдружение в град Бургас. Камионът е лишен, посредством потребление на техническо средство – контактен ключ ", е част от известието на Районната прокуратура. Тоест следствието дотук не води до крадене на ключ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР