Екшън във варненски магазин – смела продавачка обезвреди мъж, насочил

...
Екшън във варненски магазин – смела продавачка обезвреди мъж, насочил
Коментари Харесай

Жени герои: За смелостта да обезвредиш въоръжен нападател

Екшън във варненски магазин – смела продавачка обезвреди мъж, насочил оръжие против нея. Опитът за въоръжен обир е се случва в петък вечерта, а охранителни камери запечатват момента на офанзивата.

Нападателят вади газов револвер против продавачка в магазина. Тя и двама инцидентни клиенти съумяват да реагират бързо и да го обезвредят. 24 часа по-късно 18-годишният мъж е пуснат на независимост от органите на реда.

Снимка: btvnovinite.bg

Минути след случая на мястото идва и притежателят на магазина. „ Хванах го, изведох го тук на открито нарушителя, те го бяха обезоръжили към този момент. Проснах го на земята”, спомня си притежателят Димитър Петров.

Мъжът споделя, че пристигналите служители на реда близо час чакат инструкции, след което канят присъстващите на разпит в полицията.

„ Аз не знам дали е обикновено, въоръжен обир става, да не пристигна някой проверяващ орган, да направи оглед на мястото – има оръжие”, добави Петров.

След 24 часа в ареста 18-годишният нападател е пуснат на независимост.

„ Кой е този прокурор, който е разпоредил да го пуснат. Той е рисков за обществото. Утре може да отиде и да извърши различен обир. Този път може да пострада някой”, съобщи притежателят на магазина.

„ Освободен е, тъй като е възпитаник, тъй като е неосъждан и тъй като има непрекъснат адрес в град Лясковец. След събиране на задоволително доказателства ще бъде повдигнато обвиняване на извършителя”, съобщи Вяра Алексиева, представител на Районна прокуратура – Варна.

Безстрашна продавачка и двама клиенти обезвредиха въоръжен с револвер апаш (ВИДЕО) Кадри от охранителните камери бяха публикувани в обществените мрежи
Към момента местонахождението на 18-годишното момче не е известно. Продавачката е в стрес от случилото се, а притежателят на магазина търси клиентите, които са помогнали, с цел да им благодари за реакцията.

Този случай е следващият на проявена непредвидена храброст и мощ от нападнати дами.
Снимка: btvnovinite.bg

През 2009г. банкова служителка рита и обезврежда нападател, нахлул в клон в столицата, с цел да вземе оборота.
Снимка: btvnovinite.bg

През 2012г. сериозен отпор среща и нападател в хранителен магазин в столицата, когато опира револвер в главата на продавачката Люси Грозданова.
Снимка: btvnovinite.bg

Не единствено без оборота, само че и със солидни контузии си потеглят двама мотористи от бензиностанция в Елин Пелин, също през 2012г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР