Екологичното образование ще става все по-важно и необходимо за децата,

...
Екологичното образование ще става все по-важно и необходимо за децата,
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Екологичното образоване ще става все по-важно за децата, особено в условията на пандемия

Екологичното обучение ще става все по-важно и належащо за децата, които ще живеят в 21-и век, в изискванията на климатични промени. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 при награждаването на участниците в конкурс за положителни практики, свързани с екологичното обучение и образуване на гражданска отговорност у децата и учениците, проведен от Синдиката на българските учители /СБУ/ в комплекса "Камчия ", заяви пресцентърът на МОН.

Министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 е подчертал, че в изискванията на пандемия провокациите пред българското обучение са още по-големи, само че би трябвало да се положат старания за приобщаването и възпитанието на всяко дете. Той е подчертал върху възпитателната роля на учебното заведение за гарантирането на по-добро здраве и развиване на учениците.

По време на семинара са били показани уроци и практики, осъществени по плановете "Заедно за всяко дете ", "Подкрепа за триумф " на МОН, както и по общински просветителни стратегии. Практиките са ориентирани към привличане на възпитаници в занимания, които подкрепят тяхното здравно и екологично образование, както и обществена и гражданска отговорност. Сред тях са: учене измежду природата, разработване на макети, състезания за есе и стихотворения, планове, свързани със предпазени местности в родния край, разработване на паспорти на дървета и други

В изискванията на пандемия от ковид измежду целите в извънкласните действия през новата образователна година ще бъде екологичното обучение на учениците, само че с методите на преподаване посредством осведомителните технонологии. Председателят на СБУ Янка Такева е апелирала учителите да обменят положителните практики между тях, да се усъвършенстват, тъй като носят отговорността за подготовката и възпитанието на учениците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР