Екоактивистката разкритикува днес пътуванията на британския премиер Борис Джонсън с

...
Екоактивистката разкритикува днес пътуванията на британския премиер Борис Джонсън с
Коментари Харесай

Грета Тунберг разкритикува Борис Джонсън, прибрал се от срещата за климата със самолет

Екоактивистката разкритикува през днешния ден пътуванията на английския министър председател Борис Джонсън с нает от държавното управление аероплан за присъединяване в интернационалната конференция COP26, проведена в шотландския град Глазгоу. Тя дефинира държанието на водачите в международен мащаб като " лицемерно ", съобщи Франс прес.

Климатичната рецесия явно не е провокирана от частни самолети, само че е малко лицемерно, че международни водачи, които живеят доста близо, да вземем за пример Борис Джонсън, дойдоха в Глазгоу с частен аероплан, до момента в който се пробват да разрешат проблемите, съобщи Тунберг за Агенция Франс Прес.
Грета Тунберг прикани Организация на обединените нации да разгласи изключителна обстановка поради климата
Шведската екоактивистка Грета Тунберг и нейните последователи възнамеряват да изпратят петиция до генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш...

Джонсън дойде в Глазгоу непосредствено от срещата на Г-20 в Рим със аероплан, нает от английското държавно управление. Той употребява същия аероплан, транспортно средство, което е доста по-замърсяващо от влака, с цел да се върне в Лондон. Глазгоу, градът с най-голямо население в Шотландия, е на час път със аероплан от английската столица, до момента в който пътуването с трен може да отнеме повече от пет часа.

Така или другояче, това не изпраща вярното обръщение, посочи Тунберг, която пътува с трен от Стокхолм, с цел да взе участие на КОП26. Активистката взе участие през днешния ден в първата учебна стачка за климата в шведската столица след края на интернационалния конгрес предишния уикенд, предава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР