Екипите от министерството са обходили към 50 000 адреса, за

...
Екипите от министерството са обходили към 50 000 адреса, за
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: До 24% от децата не знаят български език в първи клас

Екипите от министерството са обходили към 50 000 адреса, с цел да търсят деца, които са отпаднали от просветителната система. Между 18 и 24% от децата не знаят български език в първи клас.
Те са като имигранти в нашата страна. Трябва да се оказва оптималната поддръжка на тези деца

Близо 200 000 деца са отпаднали прибързано от просветителната система. Нашата цел е да ги върнем. 1100 екипа се занимават с тази активност. Това сподели пред “Тази заран “ по бТВ министърът на образованието Красимир Вълчев.

"Необходима е самостоятелна работа с всяко дете. Това би трябвало да се случва още от детската градина. Там би трябвало да учат български език, тъй като другояче им е доста мъчно ", разкри министърът на образованието.

Дългосрочният ни проблем, който ще би трябвало да решаваме, е неналичието на млади педагогичен фрагменти. Учителите съвместяват по няколко действия и нямаме банка от учители, които да могат да се включат и да оказват помощ ", сподели още просветителният министър.

"Агресията е проблем на цялото общество. Този проблем не може да се реши с единични ограничения. Има десетки политики, които са ориентирани против експанзията. Най-важното е да се работи с децата. Родителите и учителите би трябвало също да си приказват повече ", безапелационен беше Вълчев. "Имахме проблеми с учителите при започване на тази образователна година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР