Екипите на всички ангажирани ведомства в област Смолян са на

...
Екипите на всички ангажирани ведомства в област Смолян са на
Коментари Харесай

АПИ: Всички ведомства работят, за да се възстанови движението през прохода „Превала”

Екипите на всички ангажирани ведомства в област Смолян са на терен и работят за разчистването на пътя през прохода „ Превала”, заяви за БНР инж. Дончо Атанасов, член на управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура”. Разчистването на пътя се затруднява от множеството паднали от тежкия сняг дървета. Групи на „ Гражданска отбрана “ ги отстраняват, с цел да може по-късно пътят да бъде измит от снега и придвижването да бъде възобновено.
През прохода „ Рожен “ е неразрешено придвижването на МПС над 12 т, както и прекосяването с ремаркета и полуремаркета. Леките коли наложително би трябвало да са с вериги. Пътят се уширява, с цел да може по-късно през днешния ден по него да се пътува без ограничаване.
Движението по пътищата към Пампорово е затруднено от множеството транспортни средства, които са паркирани на пътното платно до момента в който туристите са в курорта. Поради това са вероятни тапи и по-бавно напредване от интензивния трафик в края на почивните дни.
Продължава разчистването на падналите дървета и по третокласните пътища към Пампорово, по които придвижването е лимитирано за всички транспортни средства. Това са път ІІІ-861 от 31-ви км (граница с област Пловдив) до разклона за Национална астрономическа обсерватория и път III-8631 Момчиловци – Славейно – Момина вода.
АПИ моли водачите, на които им следва пътешестване да потеглят единствено с коли готови за придвижване при зимни условия. Да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като не подхващат изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от коли, които не са с подобаващи гуми, затруднява работата на снегорините и попречва пътуването на всички останали водачи.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР