Eкипи от военни следователи и прокурори, след разрешения на съдия

...
Eкипи от военни следователи и прокурори, след разрешения на съдия
Коментари Харесай

Четирима са задържаните за секретните документи в касата на президенството

Eкипи от военни следователи и прокурори, след позволения на арбитър от Софийски боен съд, правят претърсвания и изземвания на три адреса, намиращи се в София. Действията по следствието се правят по досъдебно произвеждане, което е формирано за закононарушение по оповестяване на държавна загадка.

За 24 часа са арестувани М.К. - някогашен чиновник на Държавна организация " Разузнаване " и И.М. - консултант на Президента на Република България, оповестяват от Военно-окръжна прокуратура.

Първоначално Илия Милушев е разпитан като очевидец. След осъществена компютърно-техническа експертиза на конфискуван от него телефон, се открива, че в апарата има информация, касаеща Държавна организация " Технически интервенции ". Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна организация " Разузнаване ".

Според Агенцията документите съдържат информация представляваща държавна загадка. Обяснил е, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на постройката на Администрация на президента. Това е наложило осъществяването на дейности по следствията и в постройката на президентската администрация.
 Прокурори влязоха в президентството Обновена
Прокурори влязоха в президентството

От Габрово Гешев сподели, че не бил осведомен с детайлности по акцията

Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинявания и взети ограничения за неотклонение на арестуваните.

По досъдебното произвеждане има и още две лица /П.В. и А.З./, привлечени в качеството им на обвинени, по отношение на които са взети ограничения за неотклонение " домакински арест ".

Припомняме, че по-рано през днешния ден прокурори влязоха в президенството. Претърсени бяха два обекта - кабинети на консултант и на секретар на президента.

Акцията на прокуратурата идва след вчерашното изключително изказване на президента , в което той прикани Националната работа за защита (НСО) да спре да охранява почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, като и уточни, че директно виновен за решенията кой да бъде охраняват е изпълнителната власт в лицето на премиера Борисов.
 Задържаха и Пламен Узунов
Задържаха и Пламен Узунов

В негово наличие ще бъде изработен обиск на кабинета му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР